Beste klant, wij maken op onze webwinkel gebruik van cookies voor een optimaal gebruik van onze service. U geeft door verder gebruik te maken van onze website toestemming voor het gebruik van cookies. OK Meer info
Heeft u vragen of opmerkingen?

Bel ons gerust. Ons team staat voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 17:00 uur.

Telefoon+32 2 40 37 275
/be/callback
Nieuws
Meer

FAQ - Alles wat u altijd al wilde weten over onze producten en processen.

Wij hebben alle belangrijke thema's rond om FLYERALARM voor u gebundeld.
Bestellingen algemeen Bestandscontrole Druk Drukgegevens Klantenaccount + functies Plaatsing – rangschikking Product Milieubescherming Overige Verzending Verdere verwerking

Bestellingen algemeen

 • Bespoediging van de levertijden

  Een bespoediging van bestellingen is niet mogelijk. Korte productie- en levertijden zijn alleen door de keuze van express- of overnightbestellingen mogelijk.

 • Bestandsoverdracht

  Het is mogelijk om bestanden tot 500 MB per bestelling te uploaden. Dit kan via uw klantenaccount of via de link in de orderbevestiging

 • Betalingswijzen

  Rembours

  Bij rembours betaalt u uw bestelling bij levering direct contant. Wanneer de UPS-bode dus bij u aanbelt, dient u het geld beslist passend bij de hand te hebben. Rembours is tot een bedrag van € 2.000 (incl. BTW) mogelijk, de administratiekosten bedragen € 10,00 excl. BTW ( € 12,10 incl. BTW). Rembours is niet mogelijk wanneer de opdracht opgesplitst wordt.


  Vooruitbetaling

  Met de orderbevestiging sturen wij u ook onze bankgegevens. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben (geeft u a.u.b. onder „medelingen“ altijd het ordernummer zonder spaties of bijzondere lettertekens aan), produceren en verzenden wij uw bestelling. In de regel duurt het 2 tot 3 dagen tot wij uw betaling ontvangen.

   

  Onze bankgegevens:
  Commerzbank vestiging Brussel
  FLYERALARM BVBA/SPRL
  IBAN: BE79179612061233
  BIC (SWIFT): COBABEBX

   

  Betaling met een creditcard

  FLYERALARM accepteert VISA- en Master-cards, Visa Electron en Maestro. De betaling gebeurt via een SSL-encryptie en op de externe site van uw kredietinstelling. Betaling met een credit card is tot een totaal bedrag van € 4000. - (incl. BTW) per bestelling mogelijk, de administratiekosten bedragen 2% van het totaalbedrag, minimaal echter € 3, 95 excl. BTW (€ 4, 78 incl. BTW).


  Bancontact / Mister Cash

  Contante betaling en betaling met een EC-card is niet mogelijk wanneer de opdracht opgesplitst wordt.

   

 • Een bestelling annuleren

  In uw account kunt u uw bestelling onder 'Bestellingen' met één klik ongedaan maken. Klik hiervoor in het actiemenu van de betreffende opdracht op 'Bestelling annuleren'.
  Zodra u uw annulering bevestigd heeft, verandert de status van iedere opdracht binnen uw bestelling in 'Bestelling van te voren geannuleerd'. De behandeling van uw bestelling stopt vervolgens meteen.

  Bestellingen die we al in productie genomen hebben kunnen helaas niet meer geannuleerd worden
  Wanneer een onderdeel van uw bestelling (artikel) inmiddels de status 'Gegevens gaan in druk' of 'Gegevens worden gedrukt' heeft, is het helaas niet meer mogelijk uw bestelling te annuleren.

  Wilt u uw bestelling annuleren vanwege fouten in de aangeleverde drukbestanden?
  In dat geval hoeft u uw bestelling niet meteen te annuleren. U kunt de gecorrigeerde bestanden via uw account uploaden.

 • Een bestelling reclameren

  Mocht u met uw bestelling niet tevreden zijn, dan kunt u via het actiemenu in uw klantenaccount een reclamatie indienen. Geef hierbij de reden voor reclamatie en de wens naar regulering aan.

  Verder naar: klantenaccount & functies

  De reclamatie wordt direct aan onze afdeling kwaliteitsbewaking doorgegeven. Afhankelijk van het probleem wordt u per email verzocht om tot 50 bewijsexemplaren onder vermelding van het ordernummer ter controle te sturen aan:

  flyeralarm GmbH
  Afdeling Reclamatie/QS
  Alfred-Nobel-Strasse 18
  97080 Würzburg
  Duitsland

  Portokosten kunnen niet gerestitueerd worden, evenals de kosten voor terugzending van bewijsexemplaren. Ongefrankeerde pakketten worden niet geaccepteerd.

  Let u a.u.b. op het volgende: mochten de ingezonden bewijsexemplaren voor de controle niet voldoen, is het mogelijk dat wij de complete levering terug laten halen.

  Nadat de reclamatie gecontroleerd is, nemen de medewerkers van de afdeling kwaliteitsbewaking over een mogelijke oplossing van het probleem contact met u op.

  Reclamatietermijnen

  Mocht een product niet aan uw eisen voldoen, dan verzoeken wij u volgende reclamatietermijnen in acht te nemen:

  reclamatietermijn voor consumenten: 2 weken na ontvangst van de levering
  reclamatietermijn voor ondernemers: 8 dagen na ontvangst van de levering

  Eventuele fouten kunt u binnen dit tijdsbestek reclameren. Reclamaties die na deze termijnen ingediend worden, kunnen niet erkend worden.

  Opmerking bij kleurverschil

  Ondanks moderne drukmachines van de nieuwste generatie kan er een gering kleurverschil ontstaan.
  Het drukresultaat is van zeer veel factoren afhankelijk, o.a. de papierkwaliteit van de verschillende leveranciers, de helderheidsgraad, de looprichting, oftewel mat of glanzend. Tevens spelen temperatuur en luchtvochtigheid in de drukkerij een rol. Kleurverschil dat als gevolg hiervan optreedt, moet – gezien ons systeem, t.w. maximale belasting van onze printvormen en machines – getolereerd worden en is geen reden tot reclamatie.

 • Een bestelling uitvoeren

  Stel d.m.v. van de product-configurator uw gewenst product samen. Volg de keuzemogelijkheden –alle beschikbare combinaties worden hier aangeboden. Meer informatie vindt u bij het "bestelproces"

  Verder naar: bestelproces

 • Het volgen van de order

  U kunt uw bestelling volgen via het klantenaccount.

  Meer informatie vindt u in de FAQ onder klantenaccount & functies
   

 • Inloggen

  Als u geregistreerd bent, kunt u zich altijd met uw email-adres en wachtwoord aanmelden zodat u kunt bestellen of uw klantenaccount kunt inzien.

  Kies „ingelogd blijven“ , als uw computer ingelogd zou moeten blijven. Dit adviseren wij echter niet, als de computer door meerdere personen of openbaar gebruikt wordt.

 • Kortingsbonnen

  FLYERALARM- kortingsbonnen kunt u alleen op www.flyeralarm.com/be inwiselen - dit gebeurt bij de laatste stap in het bestelproces. De kortingswaarde wordt direct van het totale bedrag afgetrokken. Alle actie-kortingsbonnen zijn geldig vanaf een minimale bestelwaarde.

  De kortingsbonnen worden verstrekt bij marketing campagnes. De kortingscodes zijn alleen in de aangegeven tijdsperiode geldig. Het verlengen van de geldigheidsduur is niet mogelijk. Een contante uitbetaling is eveneens niet mogelijk. Er kan slechts één kortingsbon per bestelling ingewisseld worden. De korting kan niet worden gecombineerd met andere acties.

  Sommige kortingen zijn alleen geldig bij bepaalde producten. De korting geldt zolang de voorraad strekt. Er bestaat geen aanspraak op restituering of compensatie, vervangende artikelen, kortingsbonnen en prijskortingen.

  Kortingen worden gegeven in vorm van een vast bedrag of als een kortingspercentage.
  Kortingen in de vorm van kortingspercentages kunnen niet worden ingewisseld bij onze maandacties. De kortingen gelden niet voor de verwerkingskosten bij de betaalmethodes.
 • Orderstatus

  De orderstatus laat zien in welke fase uw bestelling (artikel) zich bevindt. U vindt er bijvoorbeeld resultaten van de controle van de opgestuurde bestanden of een herinnering om uw definitieve goedkeuring (drukvrijgave) te geven.
  De bestelstatus wordt steeds aangepast, zodra uw bestelling de volgende stap van het productieproces ingaat. Bepaalde stappen kunnen snel doorlopen worden, zodat de status van uw artikel snel kan wijzigen.
  De actuele bestelstatus vindt u in uw account onder 'Bestellingen'.

  In onderstaand overzicht ziet u alle mogelijke orderstatussen:

  Order geplaatst
  U heeft bij ons een bestelling geplaatst. We hebben uw bestelling in goede orde ontvangen en vanaf nu is de bestelstatus in uw account te bekijken onder 'Bestellingen'.

  Bestanden ontvangen
  We hebben de bijbehorende bestanden voor uw bestelling ontvangen. Afhankelijk van voor welke controle u gekozen heeft, controleren we de ontvangen bestanden. Het resultaat van deze controle is in dit stadium nog niet bekend.

  Bestanden ontbreken
  We hebben nog niet alle benodigde bestanden van u ontvangen. We kunnen uw bestelling daarom niet in behandeling nemen. U ontvangt automatisch per e-mail een herinnering om de benodigde bestanden aan ons door te geven. Wanneer er bestanden ontbreken is dat van invloed op de uiteindelijke levertermijn.

  Bestandscontrole in orde
  De door u aangeleverde bestanden zijn in orde. De door u aangeleverde bestanden kunnen gebruikt worden voor uw bestelling. Het resultaat van deze check sturen we u automatisch per e-mail toe.

  Drukvrijgave geven:
  Wanneer de ingestuurde bestanden in orde zijn, hebben we uw goedkeuring nodig om het drukproces te starten wanneer u bij uw bestelling
  • gekozen heeft voor de optie 'Profi-bestandscontrole'
  • gekozen heeft voor de optie 'Basis-bestandscontrolePLUS'

  Het drukproces wordt automatisch gestart wanneer u vooraf goedkeuring heeft verleend bij de opties 'Profi-bestandscontrole' en 'Basis-bestandscontrole'.

  Foutieve bestanden
  Uit onze bestandscontrole is gebleken dat de door u geleverde bestanden niet voldoen aan onze voorschriften en dus niet gebruikt kunnen worden. Het resultaat van deze check sturen we u automatisch per e-mail toe.

  U hoeft uw bestelling echter niet te annuleren. U kunt de gecorrigeerde bestanden via uw account uploaden.

  Drukvrijgave ontvangen
  We hebben uw drukvrijgave (goedkeuring) ontvangen. De drukbestanden worden automatisch doorgestuurd naar de productieafdeling.

  Drukvrijgave ontbreekt
  We hebben u de uitslag van de bestandscontrole toegestuurd, maar u heeft nog geen toestemming gegeven. We kunnen uw bestelling pas in behandeling nemen wanneer we uw goedkeuring ontvangen hebben. Hierdoor kan de levertijd eventueel langer worden.

  We hebben uw definitieve vrijgave nodig wanneer u bij uw bestelling
  • gekozen heeft voor de optie 'Profi-bestandscontrole'
  • gekozen heeft voor de optie 'Basis-bestandscontrolePLUS'

  Bestanden gaan in druk
  De drukbestanden worden automatisch doorgestuurd naar de productievoorbereiding. De drukplaten voor uw bestelling zijn al gemaakt. Vanaf dat moment is het daarom niet meer mogelijk
  • nieuwe drukbestanden te uploaden of
  • uw bestelling te annuleren.

  Bestanden worden gedrukt
  Uw bestelling wordt nu geproduceerd. Vanaf dat moment is het daarom niet meer mogelijk
  • nieuwe drukbestanden te uploaden of
  • uw bestelling te annuleren.

  N.B.:
  Het is nu helaas niet meer mogelijk het factuuradres te wijzigen.

  Druk in verdere verwerking
  Uw bestelling is gedrukt en bevindt zich momenteel in de verdere verwerking. Vanaf dat moment is het daarom niet meer mogelijk
  • nieuwe drukbestanden te uploaden of
  • uw bestelling te annuleren.

  Voorbereiding voor verzending
  Uw bestelling is door ons afgerond en overgedragen aan UPS. Zodra UPS uw zending geregistreerd heeft, wordt u hier direct door UPS per e-mail van op de hoogte gebracht. U ontvangt dan tevens het pakketnummer waarmee u uw bestelling online kunt volgen.

  N.B.:
  Het is nu helaas niet meer mogelijk het afleveradres of afzenderadres te wijzigen.

  Bestelling geannuleerd
  Uw bestelling is geannuleerd. Meer informatie ontvangt u per e-mail.
 • Producten configureren

  Uw product samenstellen:

  Volg eenvoudig de aangegeven stappen en klik telkens op een producteigenschap die u wilt kiezen.

  Stap terug: Klik op de gewenste stap of gebruik de „stap terug“ button.

  Kies vervolgens de hoeveelheid en de levertijd van uw product door op de prijs excl. BTW of incl. BTW te klikken.

  Rechtsboven in de „configuratie“ ziet u alle eigenschappen van het product. Hier kunt u de configuratie resetten en helemaal opnieuw beginnen.

  Zijn er bij een product geen keuzemogelijkheden, dan ziet u alleen de prijstabel.
 • Registreren

  Om zich als klant te registreren, klikt u rechts boven bij het inloggen op „Nieuwe klant“ en vult u het aanmeldingsformulier in. Uw wachtwoord moet tussen 6 en 20 tekens hebben. Let u hierbij op het gebruik van hoofdletters en kleine letters. Na het afzenden ontvangt u per email een bevestiging en bent u als FLYERALARM-klant geregistreerd.

 • Wachtwoord vergeten?

  Klikt u in het login-veld „Wachtwoord vergeten“ aan. U wordt nu gevraagd naar uw emailadres waarmee u geregistreerd bent. Binnen enkele minuten ontvangt u van ons een email met daarin een link. Via deze link kunt u uw wachtwoord opnieuw instellen. Nadat u het nieuwe wachtwoord heeft ingegeven krijgt u een bevestiging over de wijziging ervan.

 • Wijziging van drukgegevens

  Zolang de status „Gegevens gaan in druk“ nog niet bereikt is, kunt u de drukgegevens zelfstandig via uw klantenaccount vervangen door de gegevens opnieuw te uploaden.

  Meer informatie vindt u in de FAQ onder klantenaccount & functies

 • Wijziging van het factuuradres

  U kunt het factuuradres via uw klantenaccount veranderen, tot de bestelling de status „gegevens worden gedrukt“ bereikt heeft. Vanaf deze status is een wijziging van het factuuradres alleen per email via info@flyeralarm.be mogelijk.

  Meer informatie vindt u in de FAQ onder klantenaccount & functies
   

 • Wijziging van het lever- of afzenderadres

  Tot en met de status „Gegevens in verwerking“ kunt het lever- en afzenderadres wijzigen.

  Meer informatie vindt u in de FAQ onder klantenaccount & functies
   

Bestandscontrole

 • Basis-bestandscontrole

  Alle aangeleverde drukbestanden worden met de basis-bestandscontrole gratis op bepaalde criteria gecontroleerd. U wordt per email geïnformeerd over het resultaat. Indien de bestanden foutief en niet drukbaar zijn, dan kunt u de gecorrigeerde bestanden via uw klantenaccount opnieuw uploaden. Geeft de bestandscontrole geen foutmelding, dan zijn uw bestanden automatisch vrijgegeven en gaan direct in druk.*

  Inhoud van de basis-bestandscontrole. Er wordt gecontroleerd of:
  • het formaat correct is
  • alle fonts ingebed zijn
  • uw gegevens beveiligd zijn (bijv. wachtwoordbeveiliging)
  • uw bestanden defect zijn
  • het aantal pagina’s juist is (betreft niet de pagina-nummering of volgorde van de pagina‘s)
  • het aantal bijzondere kleuren/ kleurkanalen correct is (bij producten met een speciale kleur of een speciaal aantal kleurkanalen is dit noodzakelijk)

  * Optioneel kunt u de vrijgave laten vertragen. Klik hiervoor op gegevenscontrolePlus op de upload-site (uitgezonderd lijmgebonden producten).
 • Bestanden-preview

  Tijdens de bestandsscontrole worden er aanzichten van uw bestanden met een lage resolutie gemaakt.*

  Met hulp van deze preview-afbeeldingen kunt u de volgende elementen van uw bestanden controleren:
  • de layout
  • de inhoud
  • de relatieve grootte van alle elementen
  • de volgorde van de pagina‘s

  De bestanden-preview is tot 14 dagen na een succesvolle bestandscontrole in uw klantenaccount te zien. Daarna worden de preview-afbeeldingen automatisch gewist.

  Er zijn vier verschillende aanzichten: gegevens-overzicht, beeld-preview, flash-preview en stans-preview. De beeld-preview is bij bijna alle producten beschikbaar.* Bij meerzijdige producten is er bovendien de mogelijkheid om door middel van de flash-preview het product interactief door te bladeren. (Om deze functie te kunnen gebruiken heeft u een actuele Flash-Player nodig.) Bij presentatiemappen hebben wij de stans-preview, die aantoont hoe uw layout in de betreffende stansvorm past.

  De gegevens-preview is uitsluitend een simulatie van het uiteindelijke drukresultaat. Het is niet kleur-bindend, aangezien noch de kleurmodus CMYK, steunkleuren evenals veredeling getoond kunnen worden. De weergave op het scherm volgt altijd in RGB-modus. Ook de resolutie is niet origineelgetrouw. De gegevens-preview is niet te vergelijken met een Proof/Plot!

   
  * uitgezonderd lijmgebonden producten.
 • Profi-bestandscontrole

  De profi-bestandscontrole is een extra service tegen meerprijs en kan bij elke bestelling worden meebesteld. 

  Inhoud van de profi-bestandscontrole. Er wordt gecontroleerd of:
  • het formaat correct is
  • alle fonts ingebed zijn
  • uw bestanden beveiligd zijn (bijv. wachtwoordbeveiliging)
  • uw bestanden defect zijn
  • het aantal pagina’s juist is (betreft niet de pagina-nummering of volgorde van de pagina‘s)
  • het aantal bijzondere kleuren/ kleurkanalen correct is (bij producten met een speciale kleur of met een speciaal aantal kleurkanalen is dit noodzakelijk)
  • de kleurruimte correct is
  • de resolutie correct is
  • witte elementen met geactiveerde overdrukken functie gebruikt worden
  • steunkleuren, OPI-commentaren, PDF-lagen/niveau’s (optionele inhoud), transparanties en/of JPG2000 beelden gebruikt worden.

  Na de uitvoering van de profi-bestandscontrole ontvangt u een email met het resultaat.

  Indien de drukbestanden met de richtlijnen van FLYERALARM overeenkomen, moet er voor de opdracht via het klantenaccount de drukvrijgave gegeven worden. Pas daarna gaan de bestanden in druk. Indien de drukbestanden niet aan onze voorwaarden voldoen, ontvangt u per email een beschrijving van de fouten met het verzoek om na correctie van de fouten het bestand opnieuw te uploaden. Ontvangt u slechts een waarschuwing, dan heeft u de mogelijkheid om de bestanden opnieuw en gecorrigeerd te uploaden of de drukvrijgave voor de reeds aangeleverde drukbestanden te geven. In het laatste geval zijn wij niet aansprakelijk voor het drukresultaat.

  Geeft u de drukvrijgave van te voren (u kunt dit kiezen op de Upload-site voor het uploaden van de bestanden), gaan de drukbestanden voor zover zij voldoen aan onze richtlijnen en evt. alleen kleinere foutjes (opmerkingen) bevatten, gelijk in druk. Bij niet drukbare bestanden (fouten) gaan de drukbestanden, ook na een reeds ontvangen drukvrijgave vanzelfsprekend niet in productie.

  De aangegeven levertijden zoals vermeld bij de producten gelden na ontvangst van van correcte drukbestanden cq. de goedkeuring voor druk (drukvrijgave). Bij opdrachten met verkeerde bestanden kan de levertijd vertraging oplopen.

  De kosten voor de profi-bestandscontrole zijn afhankelijk van het product (vanaf 5,00 € excl. BTW/ 6,05 € incl. BTW). De kosten vindt u bij het betreffende product in de bestelopties.

Druk

 • Contact met levensmiddelen

  Wij maken gebruik van materialen, verf- en laksoorten die niet altijd geschikt zijn voor direct of indirect contact met levensmiddelen. Producten die in contact mogen komen met levensmiddelen (bijvoorbeeld drinkbekers) worden als zodanig gekenmerkt.
 • Sublimatiedruk

  Sublimatiedruk is een drukprocédé waarbij met in water oplosbare kleuren in de draagstof gesublimeerd (ingedampt) worden. Dit procédé verleent producten een briljante kleurweergave en bestendigheid.
 • Thermofixatie

  Thermofixatie is een veredelingsproces voor fiber en textiel. Het materiaal ondergaat een warmtebehandeling en krimpt daardoor in. Deze toestand wordt dan gefixeerd om inkrimping van de afgewerkte producten te voorkomen en daarmee ook een latere, ongewenste dimensieverandering.

Drukgegevens

 • Alpha-kanalen

 • Beeldbewerkingsprogramma‘s

  Gegevens die in beeldbewerkingsprogramma’s zoals bijvoorbeeld Photoshop worden aangelegd, mogen uitsluitend als TIF- of JPG-bestand aangeleverd worden. De gegevens moeten tot het achtergrondniveau gereduceerd worden. Alpha-kanalen en besnijdingspaden zijn niet toegestaan. Dit geldt ook voor Photoshop-bestanden die in een layoutprogramma geplaceerd worden! Gedetailleerde informaties hierover vindt u onder drukgegevens.
   

 • Convertering door FLYERALARM

  Onder convertering verstaat men het veranderen van een JPEG- of TIFF-bestand in een drukbaar PDF-bestand.

  Wij bieden u de mogelijkheid aan om JPEG- of TIFF-documenten/bestanden tegen een meerprijs van 30,00 € excl. BTW / 36,30 € incl. BTW voor u te converteren.

  Deze extra optie kunt u bij enige producten direct bij de bestelopties uitkiezen.

 • Drukkleuren

  proceskleuren (CMYK)
  Een proceskleur ontstaat door het drukken van bepaalde kleuren in verschillende rasterhoeken. In de klassieke vierkleurendruk zijn dit de kleuren cyaan, magenta, geel en zwart. De meeste producten in ons assortiment worden volgens dit procédé gedrukt.
  Onze tip: de aangeleverde drukgegevens moeten uitsluitend in puur CMYK zijn aangelegd.
  Steunkleuren (ook met een alternatieve CMYK kleurruimte), NChannel en DeviceN-kleurruimtes kunnen tot een misinterpretatie bij de belichting leiden. Bij het gebruik van LAB of RGB kleurruimtes kan dit tot afwijkingen in de kleuren leiden.

  - Steunkleuren (bijv. HKS)
  Een steunkleur (ook bijzondere kleur genoemd) is een kant en klaar gemengde kleur. Het voordeel van een steunkleur is, dat ook kleuren die niet in een pure vierkleurendruk te realiseren zijn, gedrukt kunnen worden. Enkele producten uit ons assortiment worden met een HKS kleur gedrukt, (bijv. briefpapier 2/0 of 2/1 kleurig).

  - Stempels
  Kleur: 100% K (zwart / wit), geen grijze tinten /rasters

 • Drukmarkeringen

  De aangeleverde drukgegevens moeten in het door FLYERALARM vereiste gegevensformaat aangelegd zijn en mogen geen drukmarkeringen zoals snijtekens, aflooptekens, paskruizen, kleurlijsten of andere informaties aan zijkanten, boven-en onderkant bevatten.
 • Formaat lettertekens

  Vermijd lettertekens kleiner dan 6 punt.
   
  • Warmtepreging vlak

   grootte van de lettertekens met tenminste 14 punt aanleggen; de dunste lijn moet minimaal 1 mm dik zijn.
    

  • Stempels

   grootte van de lettertekens met tenminste 7 punt aanleggen; de dunste lijn moet minimaal 0,4 mm dik zijn.
    

  • Gedeeltelijke UV-lak

   grootte van de lettertekens met tenminste 12 punt aanleggen; de dunste lijn moet minimaal 0,7 mm dik zijn.
    

  • Reliёflak

   grootte van de lettertekens met tenminste 12 punt aanleggen; de dunste lijn moet minimaal 1 mm dik zijn.
    

  • Plakkaatverf (privat-label-drink):

        lettertekens met tenminste 6 punt aanleggen; de dunste lijn moet minimaal 0,4 mm dik zijn.
   

  • Polsbandjes:

        grootte van de letter met tenminste 10 punt aanleggen; de dunste lijn moet minimaal 0,18 mm dik zijn.
   

  • Paperclips:

   lettertekens met tenminste3 Punkt aanleggen; tenminste 0,6 mm hoogte bij kleine letters

 • Grafische kaders en outlines

  Kaders en outlines om een motief moeten tenminste een minimale afstand van 4 mm tot de rand van het gegevensformaat hebben.  
 • Kaders in een PDF bestand*

  Een PDF-bestand kan verschillende frames bevatten. In het gunstigste geval (voor het aanleveren van bestanden bij FLYERALARM) stemmen MediaBox, CropBox en BleedBox (gegevensformaat) overeen en is de TrimBox (eindformaat) evenredig kleiner. BleedBox en TrimBox zijn verplichte onderdelen van de PDF/X-3:2002 Standards, die door ons vereist worden. De TrimBox is uitslaggevend voor het correcte placeren van de gegevens.

  - MediaBox
  Hier wordt de grootte en het media-frame van het PDF-bestand bepaald. Het document is nog niet besneden en bevat meestal het in de PDF-Generator ingestelde PostScript bladformaat. De Mediabox moet altijd de grootste van de boxen zijn, omdat alle andere boxen (aansluitend de uitleg hierover) erin moeten passen. Het is de enige box die altijd in een PDF-bestand moet zijn.

  - CropBox
  De CropBox definieert de grens voor de inhoud van een PDF-pagina waneer u deze weergeeft of afdrukt. De gegevens van de Mediabox zijn daarbij al ingesteld.
   
  - BleedBox (bij FLYERALARM: gegevensformaat)
  Met de BleedBox definieert u het snijpad wanneer de pagina professioneel wordt afgedrukt waarbij rekening wordt gehouden met het bijsnijden en vouwen van het papier. Bij FLYERALARM is er een afloop van meestal 1mm per zijkant / boven-onderkant. Als voorbeeld kunt u afbeeldingen die direct aan de zijrand liggen nemen. Voor een A4-pagina, die bij FLYERALARM aangeleverd moet worden, komt er bij een afloop van 1 mm zodoende voor de BleedBox een breedte van 210 mm + 2 mm en een lengte van 297 mm + 2 mm, dus 212 mm x 299 mm tot stand. De gegevens van de CropBox zijn hierbij al ingesteld.

  - TrimBox (bij FLYERALARM: eindformaat)
  De TrimBox is het eindformaat van een PDF-bestand zonder afloop en wordt ook wel eindformaatkader genoemd.

  *Bron:http://help.adobe.com/nl_NL/Acrobat/8.0/Professional/
   

 • Kleurprofielen

  De aangeleverde drukgegevens moeten in elk geval met een kleurprofiel worden opgeslagen. Bij PDF-bestanden moet het kleurprofiel alleen bij uitvoerintentie (Output-Intent) worden aangegeven. Kleurprofielen met op ICC-gebaseerde kleuren kunnen tot een ongewenst resultaat bij de kleurweergave leiden en moeten daarom vermeden worden

  Onze tip: indien de gegevens met Acrobat Distiller worden aangelegd, raden wij het volgende aan: kies onder het menu kleur -> kleurbeheer de optie „kleur niet veranderen“
  Kies de onder het menu >standaards> naam uitvoerintentieprofiel bij het product behorende kleurprofiel. Bij deze methode moeten alle beelden en kleuren al van tevoren in CMYK geconverteerd zijn. Gebruikt u a.u.b. het profiel "ISO Coated v2" bij reclametechniek producten en "ISO Coated v2 300 % (ECI)" bij alle andere producten.


  Meer informatie vindt u onder drukbestanden.
   
 • Lagen

 • Maximale kleurverzadiging

  De kleurverzadiging is de som van alle 4 kleurkanalen in de CMYK kleurruimte (4 kanalen x 100 % = 400 %).
  De kleur van de drukgegevens mag echter niet boven 300 % zijn. Bij bestellingen per express of in overnight-druk 260 %. Deze waarden voorkomen vlekken of verkleven van de druk producten.  

  Onze tip: de totale kleurverzadiging wordt in Photoshop in het venster „Info“ aangegeven. Bij afbeeldingen/foto’s is met behulp van de selectieve kleurcorrectie de kleurverzadiging aan te passen of te reduceren.
  Door middel van een convertering naar het kleurprofiel‚ ISO Coated v2 300 % (ECI)‘ (te downloaden onder www.eci.org) kan de kleurverzadiging van een afbeelding / foto tot 300 % begrensd worden. Hierbij moet erop gelet worden dat een convertering het hele beeld betreft en alle kleurwaarden worden veranderd. Puur zwarte objecten zijn daarna bijv. vierkleurig.
  De kleurverzadiging wordt ook in Acrobat Professional onder preview in kleur aangegeven.
   
 • Minimale kleurverzadiging

  Bij een kleurdekking onder 10 % kan de kleur van het drukresultaat zeer zwak zijn.
  Let op: 10 % geel ziet er zwakker uit als bijv. 10% cyaan.
 • Offset papier

  Het offset papier (wit) voldoet wat de kleur en eigenschappen betreft niet aan de standaard voorwaarden van de PSO. Het nakomen van de kleurruimtes en hun toleranties kunnen in de Prozess Standard Offsetdruk hierdoor niet gewaarborgd worden. Een verschuiving van de kleurruimtes in de primaire kleuren en de hieruit resulterende gemengde kleuren is mogelijk tot DeltaE 6.
 • Overdrukken

  Bij het overdrukken worden de kleurwaarden, van het object wat overdrukt moet worden, bij de kleurwaarden van het erachter liggende object opgeteld. Deze functie wordt hoofdzakelijk bij zwarte teksten gebruikt om flitsen op gekleurde achtergronden te vermijden. Wanneer de overdrukinstelling is geactiveerd wordt de achtergrond niet uitgespaard, maar ook belicht. De tekst wordt zogezegd op de achtergrond gedrukt en bij een lichte verschuiving van de platen ontstaan geen flitsen.
  Overdrukken is niet zinvol bij witte objecten, omdat ze bij belichting „verdwijnen". Problematisch zijn ook zwarte vlakken die andere objecten helemaal of gedeeltelijk afdekken, omdat het, afhankelijk van de ondergrond tot verschillende zwartwaarden kan leiden. Overdrukken kan als „effect“ worden gebruikt (bijv. om schaduwen te maken,door een lichtgrijs vlak op overdrukken in te stellen).
 • Pad besnijding

 • PDF X-3:2002

  PDF-bestanden moeten compatibel zijn met PDF/X-3:2002. Gedetailleerde informaties hierover vindt u onder drukgegevens.
   
 • Problematische toepassingen

  PDF-bestanden kunnen weliswaar met behulp van veel softwareprogramma’s aangelegd worden, maar niet alle zijn geschikt voor het aanleggen van PDF-bestanden voor de professionele druk (offset- of digitale druk). Aangezien FLYERALARM niet voor alle programma’s een gedetailleerde handleiding voor het aanleggen van drukbare PDF bestanden kan geven, raden wij u aan om contact op te nemen met de fabrikant van de software om te controleren of en in hoeverre het aanleggen van een PDF-bestand volgens PDF/X-3:2002 Standard mogelijk is.
  FLYERALARM kan eventueel aangeleverde bestanden voor de druk voorbereiden. Meer informatie hierover krijgt u via het Customer Service Center.

 • Toegift afloop

  De afloop is een snijmarge in de drukgegevens die buiten het eindformaat ligt. Dit is nodig om een aflopende druk te kunnen realiseren. In de verdere verwerking wordt de toegift afloop weggesneden. De toegift afloop mag niet met de afstand naar de rand verwisseld worden.  
 • Veiligheidsafstand

  Om een zuiver drukbeeld te kunnen garanderen en om er zeker van te zijn dat er geen belangrijke elementen bij de verdere verwerking worden aan- of afgesneden, moet er een veiligheidsafstand vanaf de randen van de pagina aangehouden worden. Dit variëert per product. Gedetailleerde informaties vindt u bij het datablad van elk product.
 • Zwart op de juiste manier aanleggen

  • Zwarte en grijze objecten

   zoals teksten en lijnen, moeten altijd in puur zwart worden aangelegd.

   Voorbeeld

   cyaan 0%, magenta 0%, geel 0%, zwart 60%

   of

   cyaan 0%, magenta 0%, geel 0%, zwart 100%
    

  • Diepzwart

   Bij zwarte vlakken kan een diepzwart bereikt worden door er aandelen van andere kleuren aan toe te voegen.
   Voorbeeld: cyaan 60%, magenta 40%, geel 20%, zwart 100%
   Zo kan men naar eigen smaak net zolang andere kleuren bijvoegen, tot de maximalekleurverzadiging voor het product is bereikt.
   Dit laatste is voor teksten en lijnen niet aan te bevelen, aangezien dit sneller tot flitsen“ en onnauwkeurigheden leiden kan.

Klantenaccount + functies

 • Adres wijzigen (lever-/factuur-/afzenderadres)

  In uw klantenaccount kunt u bij elke bestelling in het actiemenu handmatig het lever-, factuur- en afzenderadres wijzigen of uit uw adressenboek kiezen.

  Lever- en afzenderadres zijn te wijzigen tot en met de status „bestanden in de verdere verwerking“. (Bij het opsplitsen van een order / verzending aan meerdere leveradressen is het lever- en afzenderadres tot de status "bestanden worden gedrukt" te wijzigen). Heeft uw bestelling de status „Voorbereiding voor verzending“ bereikt, zijn er geen wijzigingen meer mogelijk. Veranderingen van het adres kunnen alleen nog maar door UPS direct worden doorgevoerd.

  Een wijziging van het factuuradres is tot de status „Gegevens gaan in druk“ mogelijk. Als de status wordt omgezet naar „bestanden worden gedrukt“ ontvangt u automatisch de factuur per email.

   

 • Adressenboek

  U kunt in uw klantenaccount uw persoonlijke adressenboek beheren. De opgeslagen adressen kunt u als lever-, factuur- en afzenderadres gebruiken. Bovendien kunt u al bestaande adreslijsten importeren. Meer informatie vindt u hier: adres importeren (PDF download).  Ook het exporteren van uw ingevoerde adressen is eenvoudig te doen.

 • Bestellingen

  U vindt hier een opsomming van al uw bestellingen van de laatste 2 jaren. Door het aanklikken van de bestelregel wordt de order met de actuele status weergegeven. Klik op „actie“ en u komt in het actiemenu, waar u de order, afhankelijk van de betreffende orderstatus, kunt bewerken. Met de geïntegreerde zoekfunctie kunt u naar het ordernummer en de naam van de order zoeken. Met behulp van de kalenderfunctie kunt u een bepaalde periode selecteren maar ook zoeken op status.

 • Drukvrijgave geven

  Een drukvrijgave is in het algemeen nodig bij bestellingen met een profi-gegevenscontrole. Heeft u bij een basiscontrole de optie gegevenscontrolePlus uitgekozen, is ook hier een drukvrijgave noodzakelijk.

   

  In onze email met het resultaat van de gegevenscontrole ontvangt u een link waarmee u de drukvrijgave kunt geven. Een drukvrijgave geven kan ook in uw klantenaccount. Klik op "Drukvrijgave geven" in het actiemenu.
   

 • Favorieten

  Producten, die u regelmatig wilt bestellen, kunnen als favoriet worden opgeslagen. Bij het aanklikken van de favorieten kunt u alle bijbehorende informaties bekijken. Alle gegevens, zoals prijzen, levertijden etc. worden automatisch geactualiseerd.

 • Gegevens-upload

  Klik in het actiemenu op „Gegevens-upload“. U komt dan direct terecht op de upload-pagina en u heeft daar de mogelijkheid om bestanden tot 500 MB aan te leveren.
   

 • Het annuleren van een bestelling

  U kunt helaas geen onderdelen (afzonderlijke artikelen) van een bestelling annuleren. Bestellingen kunnen uitsluitend in hun geheel geannuleerd worden.

  Voor meer informatie:
  Een bestelling annuleren
 • Persoonsgegevens / wachtwoord wijzigen

  Hier heeft u de mogelijkheid om wijzigingen van uw contactgegevens of uw wachtwoord door te voeren.

  Wijziging van email-adres of wachtwoord

  Let op: bij een wijziging van het emailadres of uw wachtwoord heeft u bij het opnieuw inloggen het nieuwe emailadres of het nieuwe wachtwoord nodig.

  Tips voor een veilig wachtwoord

  Gebruik een wachtwoord dat alleen u kent. Let erop, dat uw wachtwoord minimaal 8 karakters heeft waarvan minimaal 2 getallen of speciale tekens.
   

 • Reclamatie

  Klik in het actiemenu op „Reclamatie sturen“ om het reclamatieformulier in te vullen. Geef hierbij de reden voor reclamatie en de wens naar regulering aan.

 • Wijziging van drukgegevens

  Via het actiemenu kunt u uw drukgegevens zelfstandig wijzigen. Klik in het actiemenu op „Gegevens-upload“ om de gegevens te wijzigen en levert u de nieuwe gegevens aan. De gegevens worden automatisch vervangen en er gelden alleen nog de gewijzigde gegevens. Dit is mogelijk zolang de orderstatus nog niet op „Gegevens gaan in druk“ staat. Vanaf deze status is uw bestelling in productie en zijn wijzigingen niet meer mogelijk. Door het veranderen van de drukgegevens kan de levertijd verlengd worden.

  Let u a.u.b. op het volgende: zolang de drukgegevens nog gecontroleerd worden, is een nieuwe upload pas mogelijk vanaf de status „Gegevenscontrole in orde“ of „Foutieve gegevens“

Plaatsing – rangschikking

 • Creep

  Bij het binden van tijdschriften met nieten of oognieten ontstaat door de dikte van het papier een zogenaamde creep. Dit houdt in dat de binnenste pagina's van de brochure wegschuiven van de rug. Om te voorkomen dat de bladspiegel verschuift passen wij de zetspiegel minimaal aan.
 • Plaatsing en positie van de drukgegevens

  In de drukvoorbereiding worden de aangeleverde drukgegevens in het midden van een frame geplaatst wat met de grootte van het gegevensformaat overeenkomt. De gegevens worden door ons gedraaid, zover een rotatie nodig is of voor- en achterkant zowel staand en dwars is aangeleverd. Hoe uw gegevens gedraaid worden kunt u bij de ´Gegevens-preview´ bekijken.
 • Rangschikken

  Bij het rangschikken worden de pagina’s van een meerzijdig product, bijv. een magazine, volgens een bepaald schema zo op het drukvel gerangschikt dat het bedrukte en gevouwen vel de juiste volgorde van de pagina’s heeft.

Product

 • Affichepapier (blueback)

  Affichepapier (blueback) is geschikt voor het buiten gebruik en wordt tijdens de productie op de achterkant voorzien van een deklaag om te voorkomen dat de poster doorschijnt. Afhankelijk van het productieproces kunnen de kleur en de structuur van deze deklaag afwijken. Verschillende tinten blauw zijn er mogelijk om het doorschijnen te verhinderen. Deze afwijking heeft echter geen invloed op de functie ("het verhinderen van het doorschijnen") van het papier en wordt zodoende niet als geldige reden voor reclamatie erkend.
 • Buttons

  Bij de productie van de buttons kunnen toleranties in de verdere verwerking van tot 1,5 mm ontstaan. Hierdoor kunnen cirkels die in het midden aangelegd werden eruitzien alsof deze verschoven/ niet in het midden zijn.
 • Chromokarton

  Een karton bestaand uit meerdere lagen met een wit, meervoudig gestreken, houtvrij oppervlak, een lichte tussenlaag en een lichte achterkant. Door het hoge volume en stijfheid is het bijzonder geschikt voor enveloppen, vouwdozen en verpakkingen.
 • CHROMOLUX parelmoer

  Een papiersoort met de voorkant in parelmoer wit en een witte, mat gestreken achterkant. In bedrukte vorm verschijnen alle op de voorkant kleurloos aangelegde vlakken in parelmoer wit. De achterkant is 4-kleurig bedrukbaar.  

  Om een optimale kleurverzadiging bij de zwarte vlakken te bereiken, raden wij u aan om het zwart met cyaan, magenta en yellow aan te leggen (max. kleurverzadiging 260%).
 • Draagtassen (bedrukt)

  Onze tassen zijn na de druk in hoogwaardige handenarbeid verder verwerkt. Geringe afwijkingen of onregelmatigheden, evenals geringe zichtbare verwerkingssporen kunnen desondanks niet volledig uitgesloten worden.

  De buitenkant van de tassen zijn na het drukken met hoogglanzende folie gecoat. Door deze verwerkingsstap kunnen de kleuren (CMYK), die daaronder liggen, licht veranderen.

  Een absolute kleurovereenstemming tussen de drukkleuren (CMYK) en het matte kleuroppervlak van het koord kan niet gerealiseerd worden. De in PANTONE aangegeven kleurwaarden van het koord (zie product-configuratie) zijn uitsluitend benaderingswaarden.
 • Eenzijdige en dubbelzijdige UV lak

  Bij met UV lak veredeld papier kan de vouw /ril een beetje openbreken. Dit wordt veroorzaakt door de hardheid van de UV lak.
 • Foliëring

  Een foliëring beschermt uw drukwerk niet alleen tegen vuil en gebruikssporen, maar voelt ook prettig aan. Producten met foliecachering zijn daarom met name geschikt voor de horeca en alle reclamematerialen die veelvuldig worden vastgepakt.

  De beschermende extra laag folie kan leiden tot afwijkingen in de kleuren van de bedrukking. Een glanzende folie intensiveert de kleuren van de bedrukking en het bedrukte materiaal en laat ze helderder lijken; de matte variant laat de kleuren van de bedrukking juist minder helder lijken.

   

 • Gecertificeerde bedrukstof (B1, brandwerend)

  De bedrukstof voldoet aan de eisen van moeilijk ontbrandbare stoffen (brandklasse B1) volgens de DIN 4102-1 norm. De brandproef werd doorgevoerd bij vrij naast elkaar hangende stoffen of met een afstand van >40 mm tot dezelfde of andere vlakken van bouwstoffen.

  Bijzondere opmerking: in verbinding met extra toegevoegd materiaal (bijv. bedrukking, beschermlaag, ondergrond) kunnen de brand-eigenschappen van de bedrukstof veranderen.
 • Gerecycled papier

  Ons gerecycled papier bestaat uit 100% oudpapier. Omdat het oppervlak poreus en ongestreken is, zuigt het papier veel inkt op. Hierdoor kan het bij donkere oppervlakken en motieven die over het gehele oppervlak zijn aangelegd tot een onrustige kleurverzadiging leiden. Legt u daarom uw motieven iets lichter als normaal aan. Op deze manier blijven de contrasten en de beeldscherpte beter behouden. Ons gerecycled papier beschikt over een hoge witgraad en heeft de typerende optiek van milieuvriendelijk papier.
 • Goudpapier

  Een gestreken fijn papier met metallic effect aan beide zijden. Alle kleurloos aangelegde vlakken verschijnen goudkleurig. Hoe lichter de kleuren, des te groter is het goud-effect.

  Door het veredelde oppervlak kunnen de kleuren er onrustig uitzien.

  Om een optimale kleurverzadiging bij de zwarte vlakken te verkrijgen, raden wij u aan om het zwart aan te leggen met toevoeging van cyaan, magenta en yellow (maximale kleurverzadiging 260%).
 • Hardcover – softcover

  Onder hardcover verstaat men een boekwerk met een vaste omslag (kaft). Deze bestaat uit 2,2 mm dik grijs karton, overtrokken met beeldendruk papier. Voor een betere bescherming wordt het papier nog extra mat of glanzend gefolieerd en heeft daardoor een edel aanzien.

  Onder softcover verstaat men een boekwerk met een flexibele omslag (kaft). De omslag bestaat uit een stabiel chromokarton cq. een chromosulfaatkarton, wat ook aan de binnenkant bedrukt kan worden.

 • Houten stempels

  Onze houten stempels bestaan uit een ergonomisch handvat en een stempelplaat. Beide delen zijn van beukenhout en worden voor een goede duurzaamheid aan elkaar geschroefd. De natuurlak garandeert een extra bescherming van het oppervlak. Het is mogelijk dat de kleur van beide elementen door de grondstof hout afwijkt. Voor de juiste plaatsing van uw bedrukking is er een traditionele zilveren markeerstift in de handgreep verwerkt.
 • Karton met dubbelzijdig metallic-effect

  Een gestreken, fijn papier met metallic-effecten aan beide zijden. Afhankelijk van de lichtval glanst het oppervlak tussen roze en lichtgroen. Alle kleurloos aangelegde vlakken zijn in bedrukte vorm iriserend.
  Door het veredelde oppervlak kan er bij grotere kleurvlakken een onrustig kleurbeeld ontstaan.
  Om een optimale kleurverzadiging bij de zwarte vlakken te bereiken, raden wij u aan om het zwart met cyaan, magenta en yellow aan te leggen (max. kleurverzadiging 260%).
 • Kraftpapier

  Ongestreken kraftpapier is een poreuze papiersoort die meer inkt absorbeert als gestreken papier. Hierdoor ziet het drukresultaat er doffer uit als bij gestreken papiersoorten.
 • Latexkleuren

  De latex-druktechnologie is een nieuw milieuvriendelijk drukproces bij bedrukkingen op groot formaat.
  De latexkleuren worden volgens ecologische oogpunten ontwikkeld en zijn voor zowel het gebruik buiten en binnen uitstekend geschikt. De kleuren die worden geproduceerd op waterbasis zijn geurloos en hebben bovendien een buitengewoon natuurlijke en uitstekende beeldkwaliteit.
  Het proces past bovendien bij een groot aantal te bedrukken stoffen en is, afhankelijk van het materiaal, weers- en lichtbestendig.
 • Ligstoelen

  Controleert u a.u.b, dat de metalen pennen – voor gebruik – op de juiste manier voor de dwarsbalken zijn ingerast.
  Bewaar de ligstoel op een droge plek. Verkleuringen van het hout zijn afhankelijk van natuurlijke factoren en zijn geen reden tot reclamatie. Dit geldt ook voor verkeerd gebruik/ verkeerde behandeling/ het verkeerd bewaren. Het houten frame kan met een vochtige spons gereinigd worden.
  Vermijd permanente blootstelling aan slecht weer.
 • Linnenpapier

  De reliëfachtige structuur maakt de bedrukking van grote vlakken levendiger. In vergelijking tot gestreken papier is de intensiteit van de drukkleur, door het gepreegde oppervlak geringer en het drukbeeld zwakker.
 • Magneetfolie

  De witte 255g PVC-folie wordt op een magnetische drager gefolieerd. Een extra glanzend laminaat beschermt tegen weersomstandigheden en zorgt voor een UV-bestendige druk.
 • Multilayer-papier, 925g

  Buitenkant: 325g-papier, ongestreken wit, 1,3 voudig papiervolume. Binnenkant: zwarte kern van 275g-papier, 1,3 voudig papiervolume
 • Natuurpapier crème

  Ons natuurpapier crème bestaat uit chloorvrij gebleekt celstof. Door het open oppervlak zuigt het papier veel inkt op. Afbeeldingen zien er op natuurpapier zacht en warm uit. Let wel op de kleurweergave door de crème-kleur van het papier. Legt u daarom uw motieven iets lichter als normaal aan. Op deze manier blijven de contrasten en de beeldscherpte beter behouden.
 • Offsetpapier – offsetkarton

  Het houtvrije offsetpapier heeft een mat, ongestreken en gelijmd oppervlak. De kleurintensiteit lijkt op offsetpapier minder als op gestreken papier. Door het ongestreken oppervlak kunnen grotere gladde kleurvlakken er daardoor „onrustig“ uitzien. Legt u daarom uw motieven iets lichter als normaal aan. Op deze manier blijven de contrasten en de beeldscherpte beter behouden.
 • Permanent klevend

  Het sticker materiaal beschikt over een groot plakvermogen op gladde, vetvrije en schone ondergronden. De gebruikte kleefstof is om milieuvriendelijke redenen vrij van oplosmiddelen.  
 • Plakpapier zilver

  Wij bedrukken een zilverfolie met uw gewenste kleuren. Hoe feller de kleuren, des te groter is het metaaleffect. Alle kleurloze (wit) aangelegde vlakken verschijnen compleet in zilver.
 • Plastic cards

  Door de hoge temperaturen bij het lamineren en de eigen kleur van de folie zelf kunnen kleurafwijkingen optreden die niet gereclameerd kunnen worden. Over het algemeen worden de kleuren feller. Het veld voor de handtekening is te beschrijven. De cards hebben een LoCo magneetstrip.
 • Polypropyleen translucent

  Een half-transparante, doorschijnende kunststof met aan de ene kant een geruwd oppervlak.
  Polypropyleen wordt met laserende kleuren (Euroscale, geen steunkleuren) bedrukt en alle wit aangelegde vlakken verschijnen in de bedrukking transparant.
 • Private label drink

  Gebruik in elk geval ons layoutvoorbeeld, hierop staan o.a. alle inhoudsstoffen vermeld. Een tray bevat 24 blikjes. De zelfklevende hechtfolie wordt met UV-lak verzegeld. De blikjes hebben een inhoud van 250 ml. De folie wordt tot aan de rand op het blikje aangebracht.
   
  • Bij de transparante folie schijnt de ondergrond zilver door. Dit kan tot kleurveranderingen in uw motief komen.
  • Let op: alle wit aangelegde vlakken worden niet meegedrukt en zullen transparant verschijnen.
  • Met witte plakkaatverf aangelegte vlakken laten de achtergrond niet doorschijnen.
 • PUR - lijmbinding

  De lijmbinding wordt bij de productie van magazines en boekwerken gebruikt. Hierbij wordt het boekblok met de rug samengelijmd en aansluitend met een omslag verlijmd. Daardoor onstaat een compact en stabiel magazine.  

  Een vorm van lijmbinding is de PUR- lijmbinding met polyuretaan kleefstof. Dit procédé is bekend als een hoogwaardige methode en bij uitstek geschikt voor producten die veelvuldig gebruikt worden. Na 48 uur is de kleefstof volkomen uitgehard en belastbaar.
 • Reliёflak

  Met de reliёflak zorgt u voor spectaculaire effecten , die ook wel waterdruppel-lak genoemd wordt.
  Gedeeltelijke motieven en teksten worden door de verhoogde en voelbare laklaag driemensionaal weergegeven en geven een levendig karakter aan uw product.
  De lakstructuur komt bijzonder goed bij vlakke motieven tot zijn recht – fijne lijnen en filigraine details zijn niet heel dik te bedrukken; toch staan deze in een duidelijk contrast met de gedeeltes zonder veredeling. Bij het snijden verhoogd de druk zich aan de gelakte posities, hierdoor wordt de papiercoating vervormd. Het lakmotief kan op de achterkant een lichte afdruk achterlaten.
 • Richtlijnen verzending drukproducten per post

  Enveloppen per post verzenden
  Bij het gebruik van bedrukte enveloppen voor verzending met de post gelden de richtlijnen van Post NL voor de automatische verwerking van brieven.

  Ansichtkaarten per post verzenden
  Houdt u a.u.b. rekening met de richtlijnen van Post NL, in het bijzonder bij speciale formaten.

  Meer details vindt u onder richtlijnen van bpost
 • Schutblad voor en achter

  Het schutblad voor en achter verbindt het boekblok (binnendeel van het boek) voor en achter met de kaft. Het schutblad voor en achter is wit en kan niet bedrukt worden.  
 • Silverstar®

  Een papiersoort met een metallic-achtige, zilver-hoogglanzende voorkant en een witte, mat gestreken achterkant. Afhankelijk van het kleurgebruik kan men hiermee verschillende metallic-effecten realiseren. Hoe lichter de kleuren, hoe groter het metallic-effect. Alle kleurloos aangelegde vlakken worden zilverkleurig.

  Om een optimale kleurverzadiging bij de zwarte vlakken te bereiken, raden wij u aan om het zwart met cyaan, magenta en yellow aan te leggen (max. kleurverzadiging 260%).
   

 • Stickers outdoor

  Weersbestendige stickers, die voor buiten gebruikt kunnen worden. De houdbaarheid van de druk en het materiaal zelf zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.  
 • Stickers transparant

  Transparante stickers zijn doorzichtig, d.w.z. dat het materiaal waarop de sticker gedrukt is, doorzichtig is. Dit kan eventueel tot kleurveranderingen in het drukmotief leiden, omdat de stickers bovendien met doorschijnende kleuren (Euroscala, geen bijzondere kleuren) bedrukt worden.
  Let op: alle wit aangelegde vlakken worden niet meegedrukt en verschijnen transparant. 
 • Warmtepreging vlak

  Warmtepreging vlak is een druktechnisch decoratieve veredeling van een druk product. Hoogglanzende folies worden door middel van druk en hitte op het bedrukte materiaal geperst. Op deze manier worden motieven en teksten met een lijndikte van tenminste 3 punten (≙ 1,06 mm) exclusief benadrukt en verlenen het product een exclusief tintje. Door de preging wordt de papiercoating vervormd. Het lakmotief kan op de achterkant een lichte afdruk achterlaten.
 • Zitpoefs en zitcylinders

  Wij gebruiken voor onze zitpoefs/ -cylinders een hoogwaardig en brandvertragend PUR-schuimrubberen kern. Deze garandeert een prettig zitcomfort. De open celstructuur zorgt voor een hoge luchtdoorlatendheid. Het schuimrubber behoudt ook na grote belastingen zijn vorm.

  Het schuimrubber beschikt over een hoog soortelijk gewicht (SG 40) en een hoge hardheid (hardheid 65). Het soortelijk gewicht geeft aan hoeveel één kubieke meter schuimrubber weegt. De hardheid geeft aan hoe vast het schuimrubber is en hoe snel deze na gebruik zijn oorspronkelijk vorm terug heeft. De zwaarte en hardheid van het schuimrubber is bepalend voor de duurzaamheid en stevigheid.

Milieubescherming

 • Eco-Tex Standard 100

  De Eco-Tex Standaard 100 is een controle- en certificeringssysteem voor textiele producten wat door de “Internationale Gemeenschap voor Vorming en Onderzoek op het Gebied van Textielecologie” (Eco-Tex) op schadelijke stoffen controleert. Er wordt gecontroleerd op voor de gezondheid gevaarlijke en schadelijke chemicaliën.
 • Verpakkingen

  Bij elk door ons gebruikt verpakkingsmateriaal gaat het om gelicenseerde verpakkingen. FLYERALARM gebruikt uitsluitend verpakkingsmateriaal wat ge-recycled kan worden hetzij door opnieuw gebruik, hetzij door milieuvriendelijk verwijderen. Symbolen zoals de groene punt zijn niet meer vereist.

Overige

 • Opnieuw bedrukken van druk producten

  FLYERALARM geeft geen garantie op het opnieuw kunnen bedrukken van de producten (behalve bij briefpapier en enveloppen offset wit). Over het algemeen is de mogelijkheid om papier opnieuw te kunnen bedrukken afhankelijk van het papier, de kleur en veredelings-processen.
 • Papiergewicht

  Met behulp van de papiergewichtscalculator kan het zg. papiergewicht berekend worden. Dit is een richtwaarde met betrekking tot onbedrukt papier. Afhankelijk van de kleurverzadiging ontstaan andere waarden en gewichten die tot afwijkingen op de papiergewichtscalculator leiden en daarom niet uitslaggevend voor de berekening van hoeveelheden zijn. Naar de papiergewichtscalculator.

 • Papiermonsterboek

  De papiersoorten van FLYERALARM kunt u als samples in de vorm van een papiermonsterboek gratis aanvragen: FLYERALARM papiermonsterboek
  Neem ook een kijkje bij onze andere productmonsters. Wij leveren inspiratie voor niets in huis.

   

 • PSO (Process-Standard-Offset)

  De Proces-Standard-Offset (PSO) is de beschrijving van een industrieel georiënteerde en als standaard ingevoerde conditie voor het produceren van druk producten. Sinds 2007 is de PSO in de ISO norm ISO 12647 verankerd. Door de PSO moet de productie in de offsetdruk van het plaatsen van gegevens tot het drukresultaat kwalitatief gewaarborgd worden.

 • Reproducties van bankbiljetten/ Drukken van waardepapier

  Reproducties van bankbiljetten en munten
  Het is verboden om bankbiljetten en munten te maken voor reclame- en andere doeleinden, wanneer deze met echte bankbiljetten verwisseld zouden kunnen worden. Gedetailleerde informatie over reproducties van bankbiljetten en munten kunt u vinden op de website van de Europese Centrale Bank onder het kopje Reproductieregels

  Drukken van waardepapier
  Het drukken van waardepapier is alleen voorbehouden aan speciale waardepapierdrukkerijen. Het vervaardiging en in omloop brengen van waardepapier kan daarom strijdig zijn met het strafrecht.

Verzending

 • Express/overnight

  Express-bestellingen

  Een express bestelling is bij vele producten mogelijk. Op de prijstabel van het product vindt u de levertijd en de bestel-deadline.

  Overnight-bestellingen
  • een overnight-bestelling is bij vele producten mogelijk
  • plaats de order tot uiterlijk 09:00*, 10:00 uur (ma-vr) met de correcte drukgegevens
  • nog op dezelfde dag worden de gegevens gedrukt, verder verwerkt en verzonden
  • op de volgende werkdag wordt het drukwerk door UPS afgeleverd (Uitzondering: de levering op de eilanden is bij een overnight-bestelling 2 werkdagen)

  • magazines in de rug geniet (oplage 2.000 / 2.500 Stk.)
  • overnight, plastic cards wit (oplage 100 / 250/ 500 stuks)
  • presentatiemappen 2-delig met kleppen
  • enveloppen

 • Het pakket volgen via UPS

  U kunt uw pakket online via UPS (verzendstatus) volgen. Open hiervoor de betreffende bestelling in uw klantenaccount. Daar vindt u het bijbehorende pakketnummer. Klik op de pakketnummers en u komt direct bij de verzendstatus van UPS.
   

 • Levergebied

  Leveringen van flyeralarm BVBA zijn uitsluitend in België mogelijk.

 • Levering aan een pakketstation of pakketdepot

  Levering aan een pakketstation of pakketdepot is niet mogelijk.
 • Meerdere afleveradressen

  U kunt verschillende producten naar maximaal tien verschillende afleveradressen laten verzenden. Let op het volgende wanneer u meerdere afleveradressen hebt geselecteerd:
  • Betaalwijzen: De optie Rembours kan niet worden geselecteerd.
  • Levertijden: Standaardverzending, express verzending.
  • Producten: vooralsnog alleen geldig voor bepaalde producten
  • Adreswijzigingen: Veranderingen zijn mogelijk tot uw opdracht de status 'druk in verdere verwerking' heeft bereikt.
 • Ontvangstbewijs kwitantie van UPS

  De sticker op het rembourspakket is uw kwitantie (in rode tekst met de betiteling C.O.D). Deze moet door de UPS chauffeur die de bestelling aflevert ondertekend worden.
 • Opnieuw verzenden

  Met een nieuwe (tweede) verzending zijn de volgende extra kosten verbonden:

  1) Standaard- remboursverzending:
  kosten pakketverzending (per pakket) 10,00 EUR excl. BTW/ 12,10 EUR incl. BTW
  kosten rembours (per order) 10,00 EUR excl. BTW/ 12,10 EUR incl. BTW
  kosten bewerking (per order) 5,00 EUR excl. BTW/ 6,05 EUR incl. BTW

  2) Express- remboursverzending:
  kosten pakketverzending (per pakket) 20,00 EUR excl. BTW/ 24,20 EUR incl. BTW
  kosten rembours (per order) 10,00 EUR excl. BTW/ 12,10 EUR incl. BTW
  kosten bewerking (per order) 5,00 EUR excl. BTW/ 6,05 EUR incl. BTW
   

 • Versturen van ordners met inhoud

  Bij het versturen van ordners met ingelegde inhoud moet ervoor gezorgd worden, dat de inhoud geen speelruimte in het mechaniek of in de verpakking heeft. Het is aan te bevelen om voor alle holle ruimtes vulmateriaal te gebruiken.  
 • Verzenden & Afleveren

  Levertermijn
  Verzenden en afleveren vindt plaats op werkdagen (maandag t/m vrijdag).
   
  Leveringsgebied
  FLYERALARM BVBA levert uitsluitend in België. Aflever- en factuuradres dienen beide in België te zijn.
  Verzend- en afleverkosten
  Alle prijzen in de prijstabel zijn inclusief verzend- en afleverkosten.
  Beperkingen van de vervoerder
  De vervoerder levert niet op beurzen, depots, evenementen en postbusadressen.
   


  Voor producten met een geüpload drukbestand geldt:
  De levertermijn gaat één dag nadat aan alle onderstaande voorwaarden is voldaan in.
  • Ontvangst voor de gestelde deadline (zie onder) van de bestelling én het drukbestand.
  • Controle en drukvrijgave dat het bestand voldoet aan de noodzakelijke randvoorwaarden.
  De drukvrijgave dient eveneens voor de gestelde deadline (zie onder) plaats te vinden. Zie ook punt 3; Drukvrijgave.
  • Betaling. Bij online betalingen via Bancontact en credit card betekent dit dat de betalingsbevestiging van de desbetreffende bank eveneens binnen de deadline moet hebben plaatsgevonden. Bij vooruitbetalingen -anders dan Bancontact of credit card betaling- kan het twee tot drie werkdagen duren tot het verschuldigde bedrag is bijgeschreven. Van de ontvangst van de betaling wordt een bevestiging per mail gestuurd.

  Voor producten zonder een geüpload drukbestand (onbedrukte producten) geldt:
  De levertermijn* gaat één dag nadat aan alle onderstaande voorwaarden is voldaan in:
  • Ontvangst voor de gestelde deadline (zie onder) van de bestelling.
  • Betaling. Bij online betalingen via Bancontact en credit card betekent dit dat de betalingsbevestiging van de desbetreffende bank eveneens binnen de deadline moet hebben plaatsgevonden. Bij vooruitbetalingen -anders dan Bancontact of credit card betaling- kan het twee tot drie werkdagen duren tot het verschuldigde bedrag is bijgeschreven. Van de ontvangst van de betaling wordt een bevestiging per mail gestuurd. De orderstatus is altijd te volgen via het klantenaccount.
  Zo ontvangt u uw drukwerk binnen de door ons aangegeven levertijd

  Onderstaand is een voorbeeld van de berekening van een levertermijn

  Deadline:
  Zo ontvangt u uw drukwerk binnen de door ons aangegeven levertijd*.


  Beispiel Daten-Annahmefrist
  Voorbeeld: de deadline voor drukvrijgave is hier 12:00 uur

  Als binnen de deadline aan alle bovengenoemde criteria is voldaan, dan wordt de bestelling binnen de in de tabel genoemde levertijd afgeleverd.

  In het geval van ontvangen opdrachten, drukbestanden en/of drukvrijgavebevestiging door FLYERALARM na de deadline op de betreffende dag, dan verschuift de levering met één werkdag.
  1. Drukbestanden uploaden
  Om de bestelling te kunnen produceren is een goed drukbestand noodzakelijk.
  Deze kan op twee manieren geüpload worden:
  • Direct bij het afsluiten van uw bestelling.
  • Op een later tijdstip, via de optie in het klantenaccount.

  Om een levering niet ongewenst of onnodig te vertragen, is het advies (indien mogelijk) om het bestand gelijk bij de bestelling en voor de betreffende deadline te uploaden. Als het bestand die dag na de deadline geüpload, gecontroleerd en/of vrijgegeven wordt, dan verschuift de levering met één werkdag.
  2. Bestandscontrole
  Nadat het drukbestand is geüpload, wordt deze via een bestandscontrole automatisch op verschillende criteria gecontroleerd. Na ontvangst en controle van het bestand wordt altijd een email hierover gestuurd.

  Tevens is het mogelijk het aangeleverde drukbestand vooraf (tegen meerkosten) te laten controleren. Dit is aan te geven via de optie Profi-bestandscontrole in het bestelmenu.

  Meer informatie over drukbestanden. Nadere informatie is ook terug te vinden op het datablad van het product. Dit datablad is terug te vinden op de pagina met de prijstabel van het betreffende artikel.
  3. Drukvrijgave
  Er volgt altijd een bevestiging per email dat de bestanden ontvangen en gecontroleerd zijn.
  • Als het bestand aan de gestelde richtlijnen voldoet, wordt een email verstuurd dat de bestanden correct zijn ontvangen en de bestelling geproduceerd kan worden. Het kan alleen nog zijn dat de drukvrijgave bevestigd moet worden. Dit omdat gekozen is voor de optie Basis bestandscontrole PLUS. Als dit gedaan is, is/wordt de opdracht al automatisch vrijgegeven.
  • Indien het drukbestand niet aan de gestelde richtlijnen voldoet of er is een belangrijke constatering gedaan, dan wordt hierover een e-mail gestuurd. De opdracht krijgt dan de status 'Foutieve bestanden’. Dit is terug te zien in het klantenaccount. Het is dan zaak om het drukbestand aan de richtlijnen aan te passen en opnieuw te uploaden.
  Als het drukbestand aan de richtlijnen voldoet en de vrijgave gebeurt automatisch, krijgt de opdracht daarna de status 'Bestandscontrole in orde'. Dit is terug te vinden in het klantenaccount.


  Samenvattend:
  Drukvrijgave wordt automatisch verleend bij:
  • Basis bestandscontrole. Wanneer de bestanden volgens de specificatie zijn opgemaakt.
  • Profi-bestandscontrole, met optionele drukvrijgave vooraf.

  Nadat de bestelling de status 'Bestandscontrole in orde' heeft gekregen, kan het in bepaalde gevallen voorkomen, dat een vrijgave om de opdracht in productie te nemen noodzakelijk is. Dat is wanneer gekozen is voor:
  • Basis bestandscontrole, met optionale bestandscontrole PLUS.
  • Profi-bestandscontrole, zonder optionele drukvrijgave vooraf.

  De vrijgavemogelijkheid is dan terug te vinden in het actiemenu in de login omgeving.

  Zodra drukvrijgave is verleend, verandert de status van de bestelling in 'Bestanden gaan in druk'. De bestelling wordt in productie genomen. Vanaf deze status zijn er geen aanpassingen en/of veranderingen meer mogelijk. Als deze goedkeuring na de deadline plaatsvindt, dan verschuift ook de levering dienovereenkomstig. Nadere informatie over orderstatus
  4. Betaling
  Afhankelijk van de betalingsconditie kan de productie pas plaatsvinden als hieraan voldaan is.

  Voor vooruitbetaling geldt:
  • Bij vooruitbetaling via Bancontact en credit card, kan de goedkeuring normaal gesproken maximaal 15 minuten bedragen. Bij online betalingen via Bancontact en credit card betekent dit dat de betalingsbevestiging van de desbetreffende bank eveneens binnen de deadline moet hebben plaatsgevonden.
  • Bij vooruitbetalingen anders dan Bancontact of credit card betaling, kan het twee tot drie werkdagen duren tot het verschuldigde bedrag is bijgeschreven.

  Van de ontvangst van de betaling wordt een bevestiging per mail gestuurd.
  Voorbeeldberekening van een levertermijn
  Levertijd Dag van de bestelling
    Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
  Levertermijn1,2)
  1 werkdag (Overnight) Di Wo Do Vr Ma Di Di
  2 werkdagen (Express) Wo Do Vr Ma Di Wo Wo
  3 werkdagen (Express) Do Vr Ma Di Wo Do Do
  4 werkdagen Vr Ma Di Wo Do Vr Vr
  5 werkdagen Ma Di Wo Do Vr Ma Ma
  6 werkdagen Di Wo Do Vr Ma Di Di
  7 werkdagen Wo Do Vr Ma Di Wo Wo
  8 werkdagen Do Vr Ma Di Wo Do Do
  9 werkdagen Vr Ma Di Wo Do Vr Vr
  1) Verzenden & afleveren op werkdagen (maandag t/m vrijdag).
  2) Werkdagen worden per periode van 24-uur berekend, met 1 nacht ertussen.
  Maandag op dinsdag is 1 werkdag
  Maandag t/m de maandag daarop zijn 5 werkdagen.

  Rekenvoorbeeld:
  • Levertijd voor het product is 3 t/m 5 werkdagen*.
  • Dag van de bestelling is maandag.
  • Drukvrijgave (zie hierboven voorbeeld deadline) voor de bestanden is tot 12:00 uur.

  De correcte bestelling (bestelling, upload en betaling) wordt ontvangen op:

  a) Maandag, voor de deadline: levering op vrijdag, maandag of uiterlijk dinsdag in de daaropvolgende week*.
  b) Maandag, na de deadline: levering op maandag, dinsdag of uiterlijk woensdag in de daaropvolgende week*.
  c) Dinsdag, voor voor de deadline: levering op maandag, dinsdag of uiterlijk woensdag in de daaropvolgende week*.
  d) Dinsdag, na de deadline: levering op dinsdag, woensdag of uiterlijk donderdag in de daaropvolgende week*.

  *Disclaimer:
  Omstandigheden die de levertijd kunnen vertragen:
  • Opnieuw uploaden van de drukbestanden na de deadline op de dag van de bestelling.
  • Grote bestelhoeveelheid.
  Bestellingen van meer dan 20.000 stuks van een artikel kunnen in deelopdrachten geproduceerd en verstuurd worden.
  • Alle levertijden zijn afhankelijk van verschillende productietechnische omstandigheden. In uitzonderlijke gevallen kan de levertijd maximaal enkele dagen langer zijn dan aangegeven.
  • Voor de leveringsbetrouwbaarheid van de logistieke dienstverlener kunnen wij helaas geen garanties afgeven en kunnen hiervoor geen aansprakelijk accepteren.
 • Wijziging van het lever-of afzenderadres

  Zolang uw order de status „druk in verwerking“ heeft,kunt u het lever- en /of afzenderadres in uw klantenaccount wijzigen. Nadere informatie vindt u in de FAQ onder "Klantenaccount & functies" - adres wijzigen.

Verdere verwerking

 • Bundelen

  Bundelen is het bij elkaar houden van een bepaald aantal getelde drukproducten met een papieren- of plastic band.

  Flyers kunnen per 50 stuks; folders per 25, 50 en 100 stuks gebundeld worden besteld. De omvang van de bundels is echter bij beide producten afhankelijk van het formaat, de oplage en het gramgewicht.

  Na de configuratie van het door u gewenste product worden de bundelmogelijkheden bij de opties weergegeven.
 • Nummering

  De nummering bij entreekaartjes is vrij kiesbaar met een doorlopende nummering van 000.001 – 300.000. Hiervoor wordt het lettertype „OCR 11x7“ gebruikt in de grootte 15 punt (cijfergrootte 4 mm).

  Bij de doorschrijfformulieren gebruiken wij het lettertype „Blok“ in de grootte 12 punt (cijfergrootte 4,5 mm). De doorlopende nummering is vrij kiesbaar van 000.001 – 999.999. Houdt u er rekening mee, dat er uit productie-technische redenen alleen een zes-voudig nummer, bijv. 000001 gedrukt wordt.

 • Rillen

  Rillen is een afwerking waarbij vouwgleuven/rillen in papier of karton worden aangebracht. Deze afwerking verhindert het breken van het materiaal bij het vouwen. Let op: met de looprichting van het papier kan geen rekening gehouden worden.
 • Wire-O-binding

  Een Wire-O-binding is een speciale spiraalbinding die het product bijzonder stabiel maakt. Dit heeft tot voordeel dat de gebonden pagina’s vlak opengeslagen kunnen worden en het gebonden product open blijft liggen.