Skip to main content

Crossmedia-marketing del 1: Det grundlæggende

By 23. October 2023 BeInspired

Cross-media marketing er effektivt og giver reklametiltag en uanet rækkevidde.

Cross-media marketing betyder, at man reklamerer for et brand, et produkt eller en service i mindst tre kommunikationskanaler. Ud over tv, radio og aviser eller magasiner omfatter det også sociale medier og events. Reklamer i forskellige medier skaber en genkendelsesværdi, påvirker hinanden og opnår dermed en bredere effekt.

Hvad er cross-media marketing?

Cross-media marketing er et gennemtænkt koncept, hvor man henvender sig til kunderne via flere kanaler. Indholdet udspiller sig parallelt og er visuelt koordineret med hinanden. Konceptet er kendetegnet ved en underholdende hovedidé, som afspejles i alle kommunikationskanaler.

Målet er at nå ud til kunderne og skabe en høj genkendelsesværdi. Markedsføringskanaler omfatter klassiske medier som reklamer, tv og radio, men også mailings, nyhedsbreve, onlineannoncer og sociale medier. Overvej også at henvende dig til kunderne gennem flere sanser: Video, lyd, trykte produkter med særlig finish osv.

Grundlaget for kampagner på tværs af medier: Storytelling

I marketing og reklame er det vigtigt at fortælle historier. De gør emner lettere at forstå og hjælper med at fastholde dem i folks bevidsthed i længere tid.

Med succesfuld storytelling bringer du følelser ind i dine reklametiltag, så modtagerne opfatter dine budskaber meget mere intensivt end gennem en simpel liste med fakta og tal.

Find på en central idé, som du kan transportere på tværs af alle kanaler, og som opmuntrer dine fans og kunder til at deltage og fortælle andre om den.

Hvilke historier kan du fortælle fra din virksomheds hverdag? Hvem er de mennesker, der står for virksomheden, og hvordan ser deres hverdag ud? En frisørsalon kan for eksempel præsentere sig selv som en “bedste ven” eller “sjælesørger”, fordi frisører ikke kun klipper hår, men også giver råd, lytter til hverdagshistorier og giver besøgende mere end bare stylingtips. Kreativ storytelling promoverer derfor ikke kun en virksomheds produkter eller tjenester, men giver også indsigt bag kulisserne og formidler følelser.

Skræddersy dine historier til din målgruppe

Kun de, der ved, hvem deres egen virksomhed er interessant for, kan udvikle optimal storytelling. De følgende spørgsmål vil hjælpe dig med at definere din målgruppe så præcist som muligt:

Hvem ønsker du at nå ud til? Hvor kommer dine kunder fra? Vil du annoncere lokalt eller landsdækkende? Hvor gamle er de mennesker, du ønsker at nå? Hvilket køn, hvilke hobbyer og hvilket uddannelsesniveau har de? Jo mere præcist du indsnævrer din målgruppe, jo bedre kan du målrette din Crossmedia Marketing. Ideelt set definerer du personas, som repræsenterer hele målgrupper. Du kan finde ud af, hvordan du udvikler dem i blogartiklen om målgrupper og personas.

Hvilke medier er egnede?

Udvalget af medier, du kan bruge til cross-media marketing, er stort. Hvilke kanaler du vælger, afhænger af dit budget og din målgruppe. Følgende medier er mulige:

Trykte produkter

Klassikerne blandt reklamemedier er naturligvis flyers, brochurer, plakater og foldere. Og med rette! Uanset om det er billigt og i store oplag eller lavet af usædvanlige materialer og med særpræget finish: Trykprodukter kan tilpasses individuelt til din kampagne.

Printannoncer

Print er dødt. Længe leve print! Ifølge Statista tjener aviser og magasiner over 3,5 milliarder euro om året på reklamer. Trykte annoncer i aviser, forbruger- og fagmagasiner samt andre publikationer er derfor stadig en del af enhver annoncørs standardrepertoire. Den store fordel: lavt spild. Hvis f.eks. et bryggeri, en vinproducent eller en anden virksomhed med fokus på regionalitet indrykker en annonce i en rejseguide om deres egen region, er de sikre på snart at finde mange turister blandt deres kunder ud over de faste gæster.

TV / Biograf

Landsdækkende tv-reklamer er dyre og egner sig til store virksomheder. Men du kan også annoncere i programmerne på de lokale stationer i din region. Eller spørg biograferne i dit område, hvor meget det koster at sende et spot.

Kvaliteten af en video er afgørende for dens succes. Der er mange bureauer, der har specialiseret sig i produktion af reklamefilm, forklarings- og produktvideoer.

Radio

Om morgenen, når du spiser morgenmad, på vej til kontoret, mens du laver husarbejde ved siden af eller på en hvilken som helst byggeplads: Radio er et enormt populært og alsidigt underholdningsmedie. Og derfor også interessant til reklameformål. Du skal blot spørge forskellige stationer om deres målgrupper og vælge det radioprogram, hvis lyttere bedst matcher din kundekreds. Du kan placere spots på lokale stationer, der også tilbyder en voice-over-service. De optimerer dine tekstskabeloner og producerer radiospots, der er klar til udsendelse.

Social Media

Hvert socialt medie har sin egen målgruppe. Facebook er den store spiller og tilbyder den største rækkevidde. Instagram er billedtungt og ideelt til at vise produkter og making-ofs. Twitter er interessant for serviceudbydere og nyhedstjenester. Snapchat har en meget ung målgruppe; hippe og trendy emner for teenagere er bedst her. LinkedIn og Xing er velegnede til at finde nye medarbejdere. Pinterest er ideelt for kreative mennesker, fordi det fungerer som en billedsøgemaskine.

Sponsorering

Uanset om det er en sportsklub, en teatergruppe, en musik- eller kulturfestival: Overalt, hvor mennesker forfølger deres passion med stort engagement og dermed tiltrækker tilskuere og besøgende, søges der desperat efter sponsorer. Uden økonomisk eller materiel støtte fra annoncører ville mange (sports)begivenheder ikke være mulige. Uanset om det er som trøjesponsor, med informationsstande eller løbende promovering med konkurrencer: Der er utallige måder, hvorpå du kan inkludere sponsoraktiviteter i dine Crossmedia kampagne.

Messer

På messer kommer du i direkte kontakt med din målgruppe og kan præsentere dig for potentielle nye kunder og forretningspartnere. Du kan se alle de mange muligheder for messemateriale her.

Hvordan forbereder jeg min hovedidé til de forskellige kanaler?

Fokuser på nogle få designelementer, og skab en ensartet linje i din reklame. Koncentrer dig om ensartet billedsprog og ordlyd, et identisk logo og de samme farver og former.

Det er vigtigt at skabe en høj genkendelsesværdi på trods af forskellige medier. Det kan du opnå ved at pakke din centrale idé ind i den samme skrifttype, det samme sprog og de samme farver. Annoncer i mindst tre kanaler for at opnå den størst mulige spredningseffekt.

Husk også at tilpasse din centrale idé til det respektive medie. Lad være med at kopiere dit indhold en-til-en, da hver kanal spiller efter sine egne regler. På Instagram er det vigtigt med flotte billeder og hashtags, på Facebook kan du inkludere direkte links. Hvis du vil formidle en masse information til højtstående kunder, er et trykt produkt bedre egnet end et tweet på Twitter.

Undersøg, hvor din målgruppe er, og henvend dig specifikt til dem. Selv om Xing er et rekrutteringsmedie, er det mere sandsynligt, at du når en potentiel praktikant via Facebook.

Konklusion

Crossmedia-Marketing kræver en del kreativitet og organisation. Men indsatsen er det hele værd. De enkelte tiltag supplerer og forstærker hinanden. Med multimedial storytelling når dine budskaber ud til en stor målgruppe, øger din synlighed og positionerer dig som en moderne virksomhed. Uanset om du er på udkig efter nye kunder, forretningspartnere eller medarbejdere: Du finder det, du leder efter, med cross-media marketingkampagner.

Apropos: I FLYERALARMs online shop finder du et bredt udvalg af reklamematerialer, der med garanti passer til dit koncept. Uanset om det er en hel messestand eller billige kuglepenne.

I de kommende uger kan du følge eksemplariske crossmedia-marketingkoncepter til forskellige anvendelsesområder i yderligere blogindlæg og lade dig inspirere.

Stefan Hennings

About Stefan Hennings

Stefan aims to assist the Nordic customers with order status print file adjustments and developing the FLYERALARM blog in which the goal is to answer your questions regarding FLYERALARM products and the methods used in the modern printing environment.

Hinterlassen Sie einen Kommentar