Skip to main content

Crossmedia-marketing del 2: Fiktiv kampagne til et event

By 30. October 2023 BeInspired
Crossmediales Marketing: So erstellen Sie eine Kampagne für ein Event

Relativt lille indsats, enorm rækkevidde: Markedsføring på tværs af medier er ekstremt effektiv, men skal være godt planlagt og koordineret. I dette casestudie er der planlagt en Crossmedia kampagne for at promovere sommerfestivalen for en fiktiv elektronikforhandler.

Som et casestudie er der nedenfor planlagt en crossmedia reklamekampagne til sommerfesten for den fiktive virksomhed Müller Elektrotechnik. Uanset om du vil markedsføre et jubilæum, en grillfest eller åbning af en filial, om du arbejder for en håndværksvirksomhed, en forhandler eller en sportsklub: Lad dig inspirere og overfør ideerne fra det fiktive eksempel til din egen kampagne.

Udgangspunktet

Holger Müller planlægger en sommerfest for sit firma Müller Elektrotechnik. Den sidste var en rigtig fiasko. Der kom næsten ikke nogle besøgende, selvom programmet var rigtig underholdende: Foodtrucks, hoppeborge, konkurrencer, produktdemonstrationer, musik, ansigtsmaling, fyrværkeri… Men denne gang vil han gøre alting bedre. Han har orienteret sig. Han ved: med cross-media marketing er han garanteret at nå potentielle besøgende til sin sommerfestival. Men hvor skal han starte? Hvilke kanaler skal han vælge? Hvordan planlægger du en kampagne på tværs af medier?

Målgruppen

Müller Elektrotechnik er en større forhandler af elektroniske artikler, men også hårde hvidevarer og husholdningsapparater. Derfor skal han rette sin annoncering mod en meget bred målgruppe: unge mænd, der er begejstrede for pc-teknologi, spillekonsoller og smartphones. Teknisk kyndige kvinder og mænd, der er interesseret i moderne tv-apparater, hjemmeunderholdning eller fotoudstyr.

Unge familier på udkig efter billige husholdningsapparater og hårde hvidevarer, samt veletablerede stamgæster, der har brug for et nyt apparat med få års mellemrum, men så værdsætter høj kvalitet. Én ting forener alle målgrupper: De kommer fra Müller Elektrotechniks hjemegn, så de bor inden for en radius på omkring 20 til 25 km. Det resulterer i en enormt stor målgruppe for Holger Müller, som han kun med stor besvær kan nå ud til med standardannoncering, men som han kan nå ganske fuldstændigt med crossmedia annoncetiltag.

Hvis du også gerne vil inddrage cross-media marketing i din eksterne kommunikation, bør du tænke over din(e) målgruppe(r) på forhånd.

Passende kommunikationskanaler

For Holger Müller er de medier, han ønsker at inddrage i sine markedsføringstiltag, ret nemme at finde takket være præcist definerede målgrupper. Han vil med garanti nå unge mennesker, uanset om det er videospilfans eller ægtepar, via sociale medier. Ældre målgrupper er derimod ofte loyale avislæsere og kan nås gennem annoncer i dagbladets lokalsektion. Da alle potentielle besøgende kommer fra umiddelbar nærhed af Holger Müllers butik, giver lokale markedsføringstiltag som plakater, annoncering på annoncesøjler eller direct mail perfekt mening til at promovere sommerfestivalen. Lokalradiostationer er også en god måde at gøre opmærksom på kommende begivenheder. Mange mindre stationer har en announce-tjeneste, der optager reklamer i professionel kvalitet. Sidst, men ikke mindst, bør Holger Müller naturligvis informere kunderne inden for sit eget forretningsområde, for eksempel på roll-ups, bannere eller informationsfoldere, som enhver kunde modtager ved køb.

På samme måde bør du også tilpasse de forskellige marketingkanaler til din(e) målgruppe(r). Dette trin behøver ikke at være kompliceret, du kan finde en oversigt over et udvalg af forskellige kanaler  i første del af serien af ​​artikler om cross-media marketing.

Hvordan bliver de enkelte tiltag til en kampagne planlagt?

En succesfuld reklamekampagne, uanset hvilket medie modtageren kommer i kontakt med den, ser altid ud til at være en del af helheden. Selvfølgelig skal du forberede indhold forskelligt til forskellige medier. En kæmpe plakat på en annoncesøjle skal have et andet layout end opslag på sociale medier, som normalt ses på små smartphoneskærme.
Ikke desto mindre bør hvert enkelt bidrag kunne identificeres som en del af en hel kampagne. Sørg for, at nogle få elementer løber som en rød tråd gennem dine annonceringsforanstaltninger. Dette bør for eksempel være farvepaletten, en defineret terminologi eller et kernebudskab.

I eksemplet med Müller Elektrotechniks sommerfest er det farverne mørkeblå og orange, da det er den fiktive virksomheds firmafarver kombineret med sommerlig gul, orange og turkis. Firmalogoet, sommerfestivalens bogstaver 2018 og strandmotivet er også en del af enhver reklameforanstaltning, uanset om det er plakat, reklamespalte, direct mail, trykt annonce eller opslag på sociale medier.

Det præcise indhold af de forskellige kanaler er dog blevet tilpasset. På trykte produkter i stort format, såsom plakater eller annoncesøjlemærkater, er budskaberne store og lette at genkende. Det betyder, at indholdet er mærkbart, selv når man kører forbi. Direct mailen indeholder derimod væsentligt flere oplysninger. Da disse henvender sig til en bestemt gruppe af modtagere, er de også formuleret som en invitation. Dette virker tæt, personligt og passer til billedet af den lokale forhandler, som kunderne har stolet på i årevis.
Indholdet af den trykte annonce i dagbladet og det sociale medieopslag er ligeledes tilpasset målgruppen. Den trykte annonce nævner støvsugerrobotter og økonomiske køleskabe – emner, der helt sikkert vil interessere de typiske læsere af et dagblad. I det sociale medieopslag nævnes droner og videospil dog som produkteksempler. Derudover er kundetilgangen her lidt mere afslappet, velegnet til den yngre målgruppe.

Ved at kombinere forskellige medier kan selv store målgrupper nemt dækkes. På denne måde bør du tilpasse dine annonceringsforanstaltninger til den respektive kanal, men uden at miste den røde tråd. Du kan også forbinde de enkelte tiltag med hinanden med yderligere handlinger. Du kan for eksempel poste et billede af dig selv, hvor du sætter plakater op – det skaber også nærhed og skaber en “aha-effekt” for alle, der har set Facebook-opslaget, når de rent faktisk passerer din plakat.

Crossmedia Marketing i dagligdagen??

Crossmedia Marketing er ikke kun velegnet til at promovere ekstraordinære begivenheder og kampagner. Ikke kun i tilfælde af en kampagne til et arrangement, men også din daglige forretning, kan du give et reelt løft med multimedieannoncering. Det får du mere at vide om i en kommende artikel her på bloggen – inklusive et andet casestudie. I mellemtiden finder du adskillige produkter i onlineshoppen, som du kan integrere i dine cross-media marketingtiltag.

Stefan Hennings

About Stefan Hennings

Stefan aims to assist the Nordic customers with order status print file adjustments and developing the FLYERALARM blog in which the goal is to answer your questions regarding FLYERALARM products and the methods used in the modern printing environment.

Hinterlassen Sie einen Kommentar