Skip to main content

Ejendomsmarkedsføring – ekspertinterview med Ines Löhr

By 22. April 2024 BeInspired

Hvorfor har vi brug for ejendomsmarkedsføring? Snupper potentielle købere og lejere ikke ejendomme ud af ejendomsmæglernes hænder alligevel? “Ja,” siger ekspert Ines Löhr, “og det er præcis derfor, du har brug for ejendomsmarkedsføring.”

Ejendomsmæglere og ejendomsudviklere har det, der nok er det mest udfordrende af de angiveligt lette job: at finde, vurdere og sælge huse, lejligheder og grunde. I de senere år har det været en kunst at finde ejendomme, mens det har været mere rutinepræget at sælge dem. Energipriser og mangel på råmaterialer kan vende denne tendens og gøre markedet mere spændende og dynamisk, end det har været længe.

Grund nok til et ekspertinterview med Ines Löhr. Hun er grundlægger og administrerende direktør for München-bureauet solowerk og har udført ejendomsmarkedsføring på vegne af kunder i over 15 år.

Fru Löhr, hvorfor har vi overhovedet brug for ejendomsmarkedsføring? Er boligmarkedet ikke alligevel så stramt, at man bare kan sælge sin bolig hurtigt?

Ines Löhr: Det er rigtigt, at det i de senere år ikke har været nogen stor kunst at sælge ejendomme. Den, der erhvervede et hus, en lejlighed eller en grund som ejendomsmægler eller ejendomsudvikler, kunne være relativt sikker på, at han snart kunne sælge det. At finde ejendommen var problemet, at sælge eller udleje den var som regel lettere. Forudsat, selvfølgelig, at beliggenheden og prisen var rimelig.

Ines Löhr im FLYERALARM Interview

Så konkurrencepresset for ejendomsmæglerne lå ikke i at sælge ejendomme, men i at erhverve dem?

Ines Löhr: Præcis. Som professionelle inden for ejendomsmarkedsføring var det derfor vores opgave at opbygge et brand for vores kunder. Med andre ord handlede det om at hjælpe virksomhederne – for det meste familievirksomheder – med at skabe et professionelt og seriøs fremtoning.

Hvad mener I med en seriøs fremtoning?

Ines Löhr: Vi er nødt til at se på målgruppen af vores kunder: Hvem er det, der sælger en bolig? For det meste mennesker over 45 år, som ønsker at skille sig af med deres hjem på grund af alder, familieforandringer eller en ny vej. Den yngre målgruppe er ofte arvinger eller fællesskaber af arvinger, som ikke ønsker at beholde ejendommen og derfor planlægger at sælge. På den ene side er det en rationel beslutning, men på den anden side er det en følelsesmæssig situation: Man giver afkald på sit eget hjem eller familiens ejendom. Derfor er ejendomsmæglere nødt til at udstråle tillid og sikkerhed, samtidig med at de er sympatiske og økonomisk kalkulerende for at klare balancegangen mellem et familiemiljø og en professionel forretningsaktivitet.

Og hvordan opnår jeres kunder det?

Ines Löhr: Det lyder måske banalt, men det vigtigste, når det gælder ejendomsmarkedsføring, er det grundlæggende: gennemtænkte, men iøjnefaldende produkter. Klassiske bannere, skilte og udendørs reklamer er med til at skabe opmærksomhed og opbygge et bestemt image, der skal ses. Informationsbrochurer og foldere er et must for kundekontakten. Imagebrochurer, tjeklister og vejledninger – for blot at nævne nogle få.

Hvad er vigtigt her?

Ines Löhr: Det er vigtigt at understrege sin USP. Især i denne branche tilbyder næsten alle serviceudbydere en lignende service, det er finesserne og forskellene, der betyder noget – hvad gør denne virksomhed anderledes end de andre? Selvfølgelig er en god online tilstedeværelse og tilstedeværelse på sociale platforme en god tilføjelse. Vigtigst er dog afsnittet “Anmeldelser”.

Ines LöhrGründerin und Geschäftsführerin der Agentur solowerk

Som et supplement? Har digital eller tværmedial markedsføring ikke længe været standarden?

Ines Löhr: Selvfølgelig har man længe skullet bruge digitale kanaler i ejendomsmarkedsføringen, men det bliver stadig vigtigere. Indtil nu har det været nok at have informationsmateriale, en velholdt Facebook-tilstedeværelse og en moderne hjemmeside. Men markedet ændrer sig i øjeblikket: højere salgspriser, stigende omkostninger generelt, dårligere finansieringsbetingelser fra bankerne, problemer med indkøb af byggematerialer og den politisk anspændte situation forskyder løftestangen i retning af ejendomskøbere. Og de er ofte yngre og mere mediekyndige, hvilket er grunden til, at onlineannoncering også bliver vigtigere for ejendomsselskaber og udviklere.

Så målgruppen af boligkøbere er ved at komme mere i fokus?

Ines Löhr: Præcis. Det gælder for os som markedsføringseksperter, men også for ejendomsmæglerne selv, som sidder mellem to stole. På den ene side ønsker sælgerne at opnå den bedste pris for deres ejendom, mens køberne på den anden side naturligvis ønsker at betale så lidt som muligt for ejendommen. Det kræver stor følsomhed, både i de personlige samtaler og i valget af kanaler og reklamemateriale.

Hvordan adskiller ejendomsmarkedsføring sig fra markedsføring i andre brancher?

Ines Löhr: For mange mennesker er det at købe en bolig en unik og livsændrende oplevelse. Kernen i ejendomsmarkedsføring består derfor i at skabe tillid og formidle komplekse oplysninger på en enkel måde. Cateringvirksomheder kan f.eks. vælge usædvanlige menuer med stilfuld finish for at tiltrække opmærksomhed ved første øjekast. Reklame- og informationsmateriale til ejendomsmæglere skal være diskret. Derfor bruger vi f.eks. mat papir og laminering med soft-feel. Det understreger ejendomsmæglernes seriøse, jordnære karakter og henleder opmærksomheden på det, der virkelig er vigtigt: indholdet.

Hvis unge mennesker kommer mere i fokus hos ejendomsmæglerne, vil reklamematerialet så ikke også ændre sig?

Ines Löhr: Der er allerede en tendens i byggesektoren til at lægge mere vægt på bæredygtighed og energibesparelser. Derfor stiger efterspørgslen efter mere økologisk værdifulde printprodukter langsomt, men sikkert. Mange har dog stadig forbehold, fordi genbrugspapir altid har haft et let gråt skær. Det er muligt, at efterspørgslen efter papir med miljøcertifikater vil blive vigtigere.

Så hvad handler ejendomsmarkedsføring om?

Ines Löhr: Det grundlæggende, selvfølgelig. De klassiske metoder er stadig de vigtigste: En solid hjemmeside, topvurderinger på Google Maps, Facebook og så videre, gode tekster og informationer, fejlfrit reklame- og informationsmateriale samt omhyggeligt placerede avisannoncer og annoncering på online ejendomsportaler. Uden dette er alle de andre kreative annonceringsmuligheder ikke bare ekstraudstyr, men spild af tid.

Mere information om Ines Löhr, hendes bureau solowerk og ejendomsmarkedsføring

Vil du gerne vide mere om Ines Löhrs og hendes kollegers arbejde? Så tag et kig på bureauets hjemmeside og lad dig inspirere af markedsføringstiltagene.

Tip: Hvis du gerne vil have et overblik over forskellige papirer, lamineringer, lakker og overfladebehandlinger, kan du bestille den gratis papirprøvebog fra FLYERALARM. Den indeholder bred vifte af forskellige kombinationer af materialer og efterbehandlinger.

Stefan Hennings

About Stefan Hennings

Stefan aims to assist the Nordic customers with order status print file adjustments and developing the FLYERALARM blog in which the goal is to answer your questions regarding FLYERALARM products and the methods used in the modern printing environment.

Hinterlassen Sie einen Kommentar