Skip to main content

FSC® og PEFC™: Certificeret papir fra bæredygtigt skovbrug

By 16. January 2023 Teknologi
FSC

Intet fungerer i et trykkeri uden papir. FLYERALARM forbruger mere end 60.000 tons om året på sine virksomhedsejede produktionssteder. Hvorfor kan du stadig bestille dine flyers og foldere fra online-printeren med god samvittighed? Ganske enkelt: fordi FLYERALARM bruger certificeret papir, der er kontrolleret efter de strengeste standarder.

I tider med nettet og apps er klassiske printprodukter noget ekstraordinært: visitkort med blank folielaminering, magasiner, der dufter dejligt, når du bladrer i dem, eller stilfulde flyers, der er så smarte, at du kan indramme dem og hænge dem på væggen. Visuelt og haptisk et rent fyrværkeri for sanserne – og gennemprøvede reklame- og informationsmedier, der ikke har mistet deres stærke gennemslagskraft gennem tiderne.

Papir – et kostbart råmateriale

Men det er også en kendsgerning: Der trykkes på grafisk papir af høj kvalitet. Og de er lavet af naturlige fibre, hvoraf de fleste stammer fra træ. Et kostbart råmateriale, der kommer fra denne jords skove – et af de mest produktive økosystemer, hvis økonomiske brug kræver den største forsigtighed. For at sikre, at denne skat bevares for fremtidige generationer, og at du kan fortsætte med at bestille dine printprodukter med god samvittighed, sætter FLYERALARM yderligere milepæle i trykkeribranchen. Online printerkunder har nu mulighed for at bruge certificeret papir til deres trykte produkter. Papir, der opfylder strenge økologiske og sociale standarder fra skoven til slutkunden. De globalt kendte og anerkendte FSC®- og PEFC™-certifikater er garantierne for dette.

FSC® / PEFC™ – hvad ligger bag?

Du kan finde dem på bogstaver, blyanter eller når du køber træ i et byggemarked: FSC®- og PEFC™-logoerne. De er ofte upåfaldende i deres design – men deres betydning er enorm. FSC®-seglet står for ansvarlig skovforvaltning og PEFC™-seglet for bæredygtig skovforvaltning. Bagved står ikke-statslige organisationer, der internationalt arbejder for ansvarlig brug af skovene. Kun træ- og papirprodukter, der har gennemgået en kompleks testprocedure, modtager de eftertragtede certifikater.

Ofte nævnt i samme åndedrag udstedes certificeret papir af to separate institutioner. De ligner hinanden i deres mål. PEFC™ er forpligtet til at dokumentere og forbedre bæredygtig skovforvaltning. Med standarder, der tager hensyn til økologiske, økonomiske og sociale aspekter. FSC®-certificeringssystemet forsøger at forene økologisk ansvarlig, socialt gavnlig og økonomisk levedygtig skovbrug. Konkret handler det om bevarelse af biologisk mangfoldighed, vandressourcer og jord. Men også om overholdelse af medarbejder- og arealanvendelsesrettigheder og omhyggelig brug af maskiner.

FSC® – Forest Stewardship Council®

  • en uafhængig, non-profit, ikke-statslig organisation (NGO)
  • grundlagt i 1993 som resultat af miljøtopmødet i Rio de Janeiro
  • Hovedkvarter i Bonn
  • aktiv i over 80 lande
  • ti internationalt bindende principper og specifikke nationale krav
  • årlig kontrol af overholdelse af standarderne af uafhængige certificeringsorganer.
  • mere end 1,1 millioner hektar skovareal certificeret i Tyskland (200 millioner hektar på verdensplan)

PEFC™ – Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes™

  • en uafhængig non-profit NGO
  • grundlagt i 1993 af skovejere og skovbrugere som et paneuropæisk initiativ
  • Hovedkvarter Meyrin, Schweiz (Canton Geneve)
  • verdens største paraplyorganisation for nationale skovcertificeringssystemer
  • forskellige nationale standarder, som kontrolleres af uafhængige eksperter og videnskabsmænd
  • årlige stikprøvekontrol
  • 7,5 millioner hektar skovareal certificeret i Tyskland (314 millioner hektar på verdensplan)

Udskrivning på certificeret papir

Det er lige meget, om du sender individuelt trykt brevpapir eller distribuerer flyers – dine kunder, uanset om de er private eller kommercielle, er følsomme over for “grønne” emner og vil gerne kende historien om et produkt. Hvor kommer råvarerne fra? Under hvilke arbejdsforhold foregår din demontering? Overholdes lokale miljølove og internationale standarder? Ved at printe på certificeret papir opfylder du dine kunders behov for ansvarlig (FSC®) og bæredygtig (PEFC™) brug af naturlige råvarer.

De understreger på en forståelig måde, at du mener det seriøst med at beskytte mennesker og natur – et stærkt budskab, som du også bør have med i din markedsføring. Højdepunktet: Med FYLERALARM kan du ikke kun få printet udskriftsjob på FSC®- eller PEFC™-certificeret papir, du kan endda automatisk placere certifikaterne til produktidentifikation uden at spilde tid.

Automatisk logoplacering af FSC®- eller PEFC™-certifikater

FLYERALARM er det første online trykkeri i verden, hvor du nemt kan få trykt flyers, visitkort og mange andre printprodukter på certificeret papir fra ansvarligt (FSC®) og bæredygtigt skovbrug (PEFC™).

En absolut nyhed: Hvis du ønsker det, kan FSC®- eller PEFC™-certifikaterne placeres automatisk og klart synligt på dine trykte produkter, så dine kunder ikke går glip af dit engagement i miljøet. For du må desværre ikke bruge organisationernes logoer i dit printmotiv – dette er forbeholdt certificerede virksomheder. Men de ressourcestærke produktudviklere hos FLYERALARM har fundet en måde, hvorpå du kan bruge det respektive segl til at fremme din indsats for at beskytte miljøet:

  1. Du laver bare dit layout som normalt.
  2. Hvis du nu vælger produkter med en specifik konfiguration, kan du få FLYERALARM til at placere FSC®- eller PEFC™-logoet automatisk.
  3. Onlineprinteren er meget omhyggelig med at sikre, at alle organisationens specifikationer er opfyldt, inklusive minimumsstørrelse, placering og farve på logoet.
  4. Du kan vælge, mellem logo placeringer i konfigurationstrinnet “Indstillinger”.

I løbet af meget kort tid vil du modtage et trykt produkt lavet af bæredygtigt papir, der er fremstillet efter standarderne fra FSC® eller PEFC™ organisationen, lige fra træfældning til papirproduktion og levering – og du kan også prale lidt!

Med disse produktkonfigurationer har du mulighed for at få FSC®- eller PEFC™-forseglingen placeret automatisk:

Blokke med limbinding

I alle størrelser fra A6 til A4, i stående eller liggende format og et vilkårligt antal sider, har du mulighed for at få dine blokke produceret med limbinding af bla. 80 g PEFC™ offset papir med PEFC™ segl.

Til blokkene med limbinding

Brevpapir

Når det kommer til papirvarer, kan du også vælge FSC® eller PEFC™ materialer til alle formater. Hvis du bruger 80 g offset papir FSC®, 80 g genbrugspapir FSC® eller 80 g naturligt papir creme FSC® til dit brevpapir, kan du få det tilsvarende logo placeret automatisk i valgmulighederne. Logoplacering er også muligt med 90 g offset hvid PEFC™.

Til brevpapir

Klassiske visitkort

Til visitkort kan du få placeret PEFC™-logoet på materialerne 300 g mat PEFC™ kunsttryk, 400 g mat PEFC™ kunsttryk og 350 g PEFC™ offsetpapir. Og det uanset format, antal motiver og udgave af dine visitkort.

Til visitkortene

Flyer Miljø & Natur

Til flyers i kategorien Miljø & Natur kan du få PEFC™-seglet placeret under mulighederne for følgende materialer: 135 g mat eller blank billedtryk PEFC™, 250 g blankt billedtryk PEFC™, 300 g mat billedtryk PEFC ™ eller 350 g offset – Papir hvid PEFC™. Du kan få printet FSC®-seglet på 300 g naturligt papircreme FSC®. Du kan naturligvis frit vælge størrelse, format og udgave.

Til flyers

Hele verden af ​​bæredygtigt reklamemateriale

Vil du udvide dit miljøvenlige image yderligere? Så tilbyder den bæredygtige produktlinje fra FLYERALARM, under mærket “Miljø & Natur”, en bred vifte af muligheder. Udover genanvendelige tryksager og genanvendelige reklameartikler, kan produkter fremstillet af certificeret miljø-/affaldspapir eller genbrugsplast også findes her. For eksempel foldere, flyers eller visitkort lavet af genbrugspapir og naturpapir. Men også menuer lavet af genbrugslæder eller økologiske kopper og meget mere. Vores tip: Gennemse vores miljø- og naturproduktverden. Du vil blive overrasket over de alternativer til konventionelle reklamemedier, der nu er tilgængelige.

Doreen

About Doreen

Doreen ist eine echte Vollblut-Texterin, die schon so manche Tastatur an ihre Grenzen brachte. Sie ist vielseitig interessiert und beruflich schon immer im Marketing zu Hause. Am liebsten bringt sie nützliches Druckwissen und kreative Werbeideen auf den Punkt.

Hinterlassen Sie einen Kommentar