Skip to main content

Skab AI-billeder: 4 gratis grafiske værktøjer

By 8. April 2024 Teknologi, Viden

At skabe attraktiv grafik er ikke længere forbeholdt professionelle. Erfarne grafiske designere såvel som hobbyister og nybegyndere har adgang til en række værktøjer, der forenkler den kreative proces. Særligt fascinerende er udviklingen af AI-designsoftware, som nogle gange opnår forbløffende resultater. Men hvor høj kvalitet og hvor effektivt kan gratis værktøjer egentlig bruges til at skabe AI-billeder? Vi har kigget nærmere på fire af dem.

Bing Image Creator

Bing Image Creator er et grafisk værktøj, der er baseret på AI-tjenester som Midjourney, Stable Diffusion og den innovative Dall-E. Applikationen giver dig mulighed for at formulere dine billedidéer i et naturligt sprog og modtage passende forslag inden for få sekunder. Men det er ikke alt – den ønskede stil kan også specificeres. Det kan være “fotorealistisk”, “digital kunst” eller “oliemaleri”. Til at begynde med har alle brugere 100 “boosts” til rådighed til at fremskynde billedgenereringen. Derefter kan du fortsætte med at generere billeder gratis, men i et lidt langsommere tempo. Bing Image Creator tilbyder i øjeblikket billeder i en opløsning på 1024×1024 pixels til download. Du skal blot vælge et foreslået billede og klikke på “Download” for at gemme det direkte.

Playground AI

For mange mennesker er det vigtigt at redigere billeder effektivt. Det kan være for at adskille mennesker fra baggrunden eller for at forskønne landskaber. I denne sammenhæng er Playground AI ekstremt praktisk, da AI-understøttet billedredigering fungerer meget nemt her. Når du har logget ind via din Google-konto, får du en tutorial, som hjælper dig med at blive fortrolig med programmets grundlæggende funktioner. Playground AI giver dig mulighed for at vælge mellem at generere billeder ud fra tekst og redigere eksisterende billeder. Den brugervenlige grænseflade giver dig mulighed for at vælge værktøjer som f.eks. objekt-viskelæderet, som giver dig mulighed for at fjerne objekter med et enkelt penselstrøg. Styrken ved dette værktøj ligger uden tvivl i billedredigeringen med AI. Med “Generation Frame” kan du også nemt foretage andre ændringer af billeder ved blot at indtaste den relevante tekst. De AI-genererede billeder vises alle på et stort lærred, hvilket forenkler redigeringen og sammensætningen af de enkelte værker.

Kittl

Kittl arbejder også med intuitive værktøjer, der gør det muligt for selv mindre erfarne brugere at skabe professionel grafik uden besvær. Bare indtast, hvad du har i tankerne, og Kittl vil begynde at generere. Takket være en række skabeloner til logoer, illustrationer og meget mere kan du tilpasse dine billeder, som du vil. Kittl integrerer også problemfrit med Canva og Adobe Illustrator. En anden praktisk funktion: Ved at bruge AI giver Kittl dig mulighed for at skabe ikke kun billeder, men også logoer i blot nogle få trin. Brugere kan oprette et nyt projekt, angive det ønskede format og vælge logogeneratoren. Med 20 gratis “credits” hver dag kan du modtage fire forslag, der kan tilpasses, for hver prompt, du indtaster. Kittl har specialiseret sig i logoer og ord. Ud over logoer kan der også skabes designs til T-shirts, opslag på sociale medier og meget mere. En række skabeloner gør det også nemt at starte dine egne projekter.

Recraft.ai

Recraft.ai skiller sig ud blandt de nævnte værktøjer, fordi det er specialiseret i at skabe vektorgrafik. Vektorgrafik er kendetegnet ved at være skalerbar og redigerbar og kan konverteres til forskellige formater uden tab af kvalitet. Efter en onboarding-proces, der hjælper dig med at blive fortrolig med platformen, kan du komme i gang. Med intuitive værktøjer og et stort udvalg af skabeloner kan selv begyndere hurtigt opnå gode resultater. Logoer, ikoner og illustrationer kan oprettes ved blot at genindtaste tekst, og værktøjet genererer automatisk en passende vektorgrafik. Recraft.ai tilbyder også omfattende redigeringsmuligheder, herunder skalering, flytning, omformning og farvning af vektorer. Integration med andre platforme som Canva og Adobe Illustrator optimerer arbejdsgangen og gør det lettere at samarbejde med andre. Uanset om det er til webdesign, trykte medier eller sociale medier – Recraft.ai er et alsidigt værktøj, der gør det daglige kreative arbejde lettere.

Oprettelse af AI-billeder: personlige erfaringer

Efter omfattende test af værktøjerne er her vores vurdering som et kort overblik:

Bing Image Creator:
Ideel til: hurtig brainstorming, kreative eksperimenter
Anvendelsesområder: Blogindlæg, indlæg på sociale medier

Playground AI:
Ideel til: Billedredigering, fjernelse af objekter
Anvendelsesområder: Produktfotos, indhold til sociale medie

Kittl:
Ideel til: Skabelse af logoer, illustrationer
Anvendelsesområder: Branding, marketingmaterialer

Recraft.ai:
Ideel til: Vektorgrafik, skalerbare designs, ikoner
Anvendelsesområder: Webdesign, trykte medier, infografik

Yderligere tips til AI-billedredigering

  • Vær opmærksom på vejledningerne: De fleste AI-billedredigeringsværktøjer tilbyder vejledninger og instruktioner, der hjælper dig med at komme i gang.
  • Eksperimenter: Vær ikke bange for at prøve nye ting og eksperimentere.
  • Vær opmærksom på licenserne: Hvert værktøj har forskellige krav og licensrettigheder. Vær opmærksom på, hvilke af dine kreationer der må bruges til hvilke formål.

Konklusion: At skabe billeder med AI øger kreativiteten

AI-drevne værktøjer som Bing Image Creator, Playground AI, Kittl og Recraft.ai revolutionerer grafisk design ved at gøre det muligt for selv de uerfarne at skabe professionel grafik. Med intuitive værktøjer og en bred vifte af ressourcer er det nemt at skabe engagerende designs – og det er gratis! Hvert af disse værktøjer har sine egne styrker og svagheder, så valget af det rigtige AI-værktøj afhænger af individuelle behov og anvendelsesområdet. Ikke desto mindre bør man selvfølgelig altid have et trænet øje på alle genererede billeder under AI-billedredigering. For selv om det kan se sådan ud ved første øjekast, er AI-understøttede grafikprogrammer og onlineværktøjer langt fra fejlfri. Men én ting er sikkert: At teste, spørge og prøve sig frem stimulerer kreativiteten, giver ideer og sikrer, at man kan visualisere hurtigere og mere effektivt.

Charlotte

About Charlotte

Charlotte – das U steht für Unwissenheit! Denn wenn irgendwo ein großer Haufen Fachwissen ungenutzt herumliegt, dauert es nicht lange, bis Charlotte die Witterung aufnimmt, sich die Kenntnisse einverleibt und einen blitzsauberen Blogbeitrag daraus bastelt.

Hinterlassen Sie einen Kommentar