Skip to main content

FSC™ en PEFC™: Gecertificeerd papier uit duurzame bosbouw

By 4. juni 2021 januari 19th, 2023 Technology, Technology
FSC

Niets werkt in een drukkerij zonder papier. FLYERALARM verbruikt meer dan 60.000 ton per jaar in haar acht eigen productievestigingen. Waarom je toch met een gerust hart je flyers en folders bij de onlinedrukkerij kunt bestellen? Heel eenvoudig: omdat FLYERALARM gecertificeerd papier gebruikt dat volgens de strengste normen is getest.

In tijden van websites en apps is klassiek drukwerk iets buitengewoons: visitekaartjes met glanzend folielamaat, tijdschriften die lekker ruiken als je ze doorbladert of stijlvolle flyers die zo chic zijn dat je ze ingelijst aan de muur zou kunnen hangen. Zowel visueel als het voelen van mooie verdelingen. Drukwerk valt op! Dé  reclame- en informatiemedia die door de eeuwen heen niets van hun krachtige werking hebben verloren.

Papier – een kostbare grondstof

Het is een feit dat wij drukken op grafisch papier van hoge kwaliteit. En dat is gemaakt van natuurlijke vezels, die grotendeels uit hout worden gewonnen. Een kostbare grondstof die afkomstig is uit de bossen van deze aarde – een van de meest productieve ecosystemen, waarvan het economisch gebruik de grootste zorg vereist. Om ervoor te zorgen dat deze schat voor toekomstige generaties behouden blijft en dat je jouw drukwerk met een gerust geweten kunt blijven bestellen, zet FLYERALARM nieuwe mijlpalen in de drukindustrie. Vanaf nu kunnen klanten van de online drukkerij gecertificeerd papier gebruiken voor hun drukwerk. Papier dat voldoet aan strenge ecologische en sociale normen. Van het bos tot de eindgebruiker. De wereldwijd bekende en erkende FSC™- en PEFC™-certificaten staan hiervoor garant.

FSC™ / PEFC™ – wat zit erachter?

Je vindt ze op letters, potloden of wanneer je hout koopt in de bouwmarkt: de FSC™ en PEFC™ logo’s. Ze zijn vaak onopvallend in hun ontwerp – maar hun betekenis is immens. Het FSC™-keurmerk staat voor verantwoord bosbeheer en het PEFC™-keurmerk voor duurzaam bosbeheer. Achter deze labels staan non-profit organisaties die zich internationaal inzetten voor een verantwoord bosbeheer. Alleen hout- en papierproducten die een uitgebreid testproces hebben ondergaan, krijgen de begeerde certificaten.

Gecertificeerde papiersoorten worden vaak in één adem genoemd en worden door twee verschillende instellingen afgegeven. Hun doelstellingen zijn vergelijkbaar. PEFC™ zet zich in voor het documenteren en verbeteren van duurzaam bosbeheer. Met normen die rekening houden met ecologische, economische en sociale aspecten. Het FSC™-certificeringssysteem tracht een ecologisch verantwoord, sociaal voordelig en economisch rendabel gebruik van bossen met elkaar te verzoenen. Concreet gaat het om het behoud van de biodiversiteit, de watervoorraden en de bodem. Maar ook respect voor de rechten van de werknemers en voor het landgebruik, en het zorgvuldige gebruik van machines.

FSC™ – Forest Stewardship Council™

  • een onafhankelijke, niet-overheid organisatie (NGO) zonder winstoogmerk
  • opgericht in 1993 naar aanleiding van de milieutop in Rio de Janeiro
  • Hoofdkwartier in Bonn
  • actief in meer dan 80 landen
  • tien internationaal bindende beginselen en specifieke nationale voorschriften
  • jaarlijkse controle op de naleving van de normen door onafhankelijke certificeringsinstanties.
  • meer dan 1,1 miljoen hectare bosgebied gecertificeerd in Duitsland (200 miljoen hectare wereldwijd)

PEFC™ – Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes™

  • een onafhankelijke, non-profit NGO
  • in 1993 opgericht door boseigenaren en bosbouwers als een pan-Europees initiatief
  • Hoofdkantoor Meyrin, Zwitserland (kanton Genève)
  • ‘s Werelds grootste overkoepelende organisatie voor nationale boscertificeringssystemen
  • verschillende nationale normen, die door onafhankelijke deskundigen en wetenschappers worden geverifieerd
  • jaarlijkse willekeurige controles
  • 7,5 miljoen hectare bosgebied gecertificeerd in Duitsland (314 miljoen hectare wereldwijd)

Drukken op gecertificeerd papier

Of je nu individueel bedrukt briefpapier verstuurt of flyers verspreidt – jouw klanten, zowel particuliere als commerciële, zijn gevoelig voor “groene” kwesties en willen de geschiedenis van een product kennen. Waar komen de grondstoffen vandaan? Onder welke arbeidsomstandigheden wordt er gewerkt? Worden de plaatselijke milieubeschermingswetten en internationale normen nageleefd? Door af te drukken op gecertificeerd papier kom je tegemoet aan de behoefte van jouw klanten aan een verantwoorde (FSC™) en duurzame (PEFC™) omgang met natuurlijke grondstoffen.

De organisaties onderstrepen op een begrijpelijke manier dat het jullie ernst is met de bescherming van mens en natuur – een sterke boodschap die je ook in jouw marketing moet opnemen. Het hoogtepunt: bij FYLERALARM kun je niet alleen op FSC™ of PEFC™ gecertificeerd papier laten drukken, maar zelfs de labels voor productidentificatie automatisch plaatsen zonder tijd te verliezen.

Automatische plaatsing van het FSC™ of PEFC™ logo

FLYERALARM is de eerste online drukkerij ter wereld waar je eenvoudig flyers, visitekaartjes en vele andere drukwerkproducten kunt drukken op gecertificeerd papier uit verantwoorde (FSC™) en duurzame bosbouw (PEFC™).

Een absolute noviteit: op verzoek wordt het FSC™- of PEFC™-zegel automatisch en zichtbaar op je drukwerk aangebracht, zodat je klanten jullie inzet voor het milieu niet missen. Helaas mag je zelf niet zonder meer de logo’s van de organisaties in het drukwerkmotief gebruiken – dit is voorbehouden aan gecertificeerde bedrijven. Maar de vindingrijke productontwikkelaars van FLYERALARM hebben een manier gevonden waarop je jouw milieu-inspanningen kunt promoten door het desbetreffende zegel te gebruiken:

  1. Je maakt gewoon de lay-out zoals gewoonlijk.
  2. Als je nu producten van een bepaalde configuratie kiest, kun je FLYERALARM automatisch het FSC™ of PEFC™ logo laten plaatsen.
  3. De onlinedrukkerij ziet er strikt op toe dat aan alle specificaties van de organisaties wordt voldaan, met inbegrip van de minimumgrootte, de plaatsing en de kleur van het logo.
  4. Je kunt kiezen waar het logo wordt geplaatst in de configuratiestap “Opties”.

Zo ontvang je binnen zeer korte tijd drukwerk dat is gemaakt van duurzaam papier dat is geproduceerd volgens de normen van de FSC™- of PEFC™-organisatie, van bomenkap tot papierproductie tot levering – en je kunt er nog een beetje mee pronken ook!

Bij deze productconfiguraties heb je de mogelijkheid om het FSC™ of PEFC™ zegel automatisch te laten plaatsen:

Blocknotes met lijmbinding

Voor alle formaten van DIN A6 tot DIN A4, in staand of liggend formaat en met een willekeurig aantal pagina’s, hebt u de mogelijkheid om uw schrijfblokken met lijmbinding te laten maken van 80 g PEFC™ offsetpapier met PEFC™ keurmerk.

Naar blocknotes met lijmbinding

Briefpapier

Voor briefpapier kun je ook kiezen voor FSC™- of PEFC™-materialen in alle formaten. Indien je voor je briefpapier 80 g offset papier FSC®, 80 g gerecycled papier FSC™ of 80 g ongestreken papier crème FSC™ gebruikt, kun je het overeenkomstige logo automatisch in de opties laten plaatsen. Logo plaatsing is ook mogelijk met 90 g offset wit PEFC™.

Naar briefpapier

Klassieke visitekaartjes 

Bij visitekaartjes kun je het PEFC™-logo laten plaatsen op 300 g mat PEFC™-papier, 400 g mat PEFC™ papier en 350 g PEFC™-offsetpapier. En dit staat los van het formaat, het aantal motieven en de oplage van de visitekaartjes.

Naar de visitekaartjes

Flyer milieu & natuur

Voor flyers in de categorie milieu & natuur kun je het PEFC™-logo laten plaatsen bij de opties van de volgende materialen: 135 g mat of glanzend PEFC™, 250 g glanzend PEFC™, 300 g mat PEFC™ of 350 g offsetpapier wit PEFC™. Je kunt het FSC™-zegel laten drukken op 300 g ongestreken FSC™-papier crème. Je bent natuurlijk vrij in de keuze van het formaat en de oplage.

Naar de flyers

Onze complete wereld van duurzame reclamemedia

Je wil je milieuvriendelijke imago verder uitbouwen? Dan biedt de duurzame productlijn van FLYERALARM, onder het label “Milieu& Natuur”, vele mogelijkheden. Naast recyclebaar drukwerk en herbruikbare promotieartikelen kun je ook producten vinden die gemaakt zijn van gecertificeerd milieu-/afvalpapier of gerecycled plastic. Bijvoorbeeld folders, flyers of visitekaartjes gemaakt van gerecycled en ongecoat papier. Maar ook menu’s van gerecycled leer of biologische kopjes en nog veel meer. Onze tip: Blader door onze themawereld Milieu en Natuur. Je zult versteld staan van de alternatieven voor conventionele reclamemiddelen die nu beschikbaar zijn.

Joel

About Joel

Joel rebelliert gegen 0815-Werbemittel und kämpft für kreative Marketingmassnahmen! Deshalb schreibt er besonders gerne darüber, wie Unternehmen mit geringem finanziellen Aufwand ausgetretene Pfade verlassen und neue Kunden generieren können.

Laat een reactie achter