Skip to main content

In 6 stappen posters drukken

By 20. oktober 2021 Know-how

Posters drukken als onderdeel van een reclamecampagne is altijd een goed idee. Het een goedkoop marketingmiddel, posters bereiken een groot publiek en je kunt ze helemaal in eigen (huis)stijl ontwerpen. Maar heb je ook al nagedacht over de praktische zaken zoals het type poster papier, de oplage en de afmetingen? Volg dit stappenplan en je hebt in een handomdraai de juiste posters bestelt en gedrukt.

Stap 1: Welk formaat poster kies je?

Het formaat van posters is afhankelijk van twee dingen. Waar wil je de posters ophangen? En hoe groot is het lettertype van de tekst op de posters? Gaat jouw reclamecampagne schitteren in bushokjes (A2 formaat), komt het te hangen in wc-hokjes van uitgaansgelegenheden (A4 formaat) of komt het op een prikbord op kantoor te hangen (A3 formaat)? Het meest gekozen poster formaat is A2. Bij dit formaat moet je denken aan een filmposter. Je kunt bij ons kiezen uit 13 verschillende standaard formaten. Ook is het mogelijk om posters op maat te drukken. Zo zit er altijd het juiste posterformaat tussen.

Stap 2: Welke papiersoort kies je?

Wil je de poster buiten of binnen ophangen? Voor een outdoor poster adviseren wij blueback posterpapier. Blueback heeft de bijnaam ‘posterpapier’, omdat met dit papier onderliggende posters niet doorschijnen, het is vochtbestendig en het is geschikt voor felverlichte plekken, zoals tl-verlichting of fel zonlicht. De perfecte eigenschappen voor posters die buiten hangen dus! Als je de poster binnen ophangt kun je kiezen uit verschillende papiersoorten: fluo papier, mat, gesatineerd (met lichte glans), glanzend fotopapier, linnenstructuur of karton. Wil je eerst een voorbeeld zien van de verschillende papiersoorten voor posters? Bestel dan ons papiersample boek.

Stap 3: Welke afwerking (veredeling) kies je?

Voor de finishing touch kun je ook nog een extra beschermlaag aan je poster toevoegen. Kies bijvoorbeeld voor een hoogglanzende lak aan één zijde voor intensievere kleuren en om de poster te beschermen tegen krassen. Of kies voor lamineren. Hierbij laat je een glanzende of matte folielaag aanbrengen tijdens het drukken van de posters. Een gelamineerde poster is beter beschermt tegen beschadigingen zoals scheuren, krassen of kreukels.

Stap 4: Enkel of dubbelzijdige drukken?

Als jij je poster op een raam, deur of midden in een beursruimte wilt ophangen, kun je de poster dubbelzijdig laten bedrukken. Zo maak je optimaal gebruik van beide bedrukbare kanten van de poster. Denk dus van tevoren goed na waar je de poster wilt ophangen en of je voor enkel- of dubbelzijdige bedrukking gaat.

Stap 5: Hoeveel posters laat je drukken?

Afhankelijk van je budget, doelgroep en locatie kies je een kleine of grote oplage van de posters. Je kunt bij ons al posters laten drukken vanaf 1 stuk. In kleine oplages posters drukken doen wij digitaal. Maar vanaf 50 stuks kunnen wij al offset drukken. Digitaal drukken levert dezelfde haarscherpe kwaliteit als offset drukken, maar is goedkoper bij kleine aantallen. Offset drukken is juist weer goedkoper bij grote aantallen posters vanaf 100 stuks.

Bijzondere posters: kanaalplaten, stoepborden en Stafix folie

Wil jij een bijzondere poster laten drukken? Denk hierbij aan weerbestendige kanaalplaten voor op lantaarnpalen, een stoepbord of een poster op Stafix folie die je zonder lijm kunt opplakken? Ook dit is mogelijk bij FLYERALARM. Wij hebben meer dan 3 miljoen producten in ons assortiment en voegen maandelijks nieuwe producten en materialen toe. Zo kun je altijd de posters maken en drukken, waar jij naar op zoek bent!

Mark Noteboom

About Mark Noteboom

Laat een reactie achter