Skip to main content

Zoete reclame: klantenbinding gaat door de maag

By 17. juni 2021 augustus 2nd, 2021 BeInspired

“knibbel, knabbel, knuisje…” – Groot of klein, jong of oud, man, vrouw of kind – iedereen kent wel een zoetekauw. Wat de gebroeders Grimm al in het sprookje “Hans en Grietje” al vertelde, moeten slimme marketeers van de 21e eeuw zich nog meer eigen maken: zoetigheid trekt aan.

En, bijna net zo belangrijk, ze houden jouw prospects langer aan de praat tijdens bijvoorbeeld een gesprek bij jouw beursstand. Daarom mag jij bij de planning van jouw evenementen en beurzen de zoete reclame in de vorm van suikerhoudende en zoute lekkernijen zeker niet missen! Omdat deze een veel hogere waarde hebben bij potentiële klanten dan je zou denken. De volgende tips zullen je vertellen waar de menselijke drang naar chocolade, hartige koekjes en dergelijke vandaan komt en hoe jij het suikerkompas van jouw klanten in je richting kunt sturen.

Waarom niet alleen chocolade gelukkig maakt

Onze aangeboren voorkeur voor alles wat zoet is, is een biologische erfenis van de evolutie. Voedingsmiddelen met een hoog koolhydraatgehalte en veel suikermoleculen, zijn altijd een belangrijke energiebron voor ons lichaam geweest. Dus als we koolhydraatrijk voedsel of snacks eten, sturen de hersenen het lichaam een signaal: “Dit is goed voor me. Geef me er meer van!”. Voor onze jager-verzamelaar voorouders, was deze informatie vrijwel van levensbelang. Zo konden zij na een mislukte jacht nog altijd terugvallen op honing, bessen en vruchten, die hun van de nodige energie verzorgde.

Vandaag daarentegen leeft de westerse wereld virtueel in een suikerwonderland. Op elke hoek staan koolhydraatrijke verleidingen te wachten, gepresenteerd op zoete en zoute manieren. Het effect op ons lichaam is echter nog steeds hetzelfde: Eén hapje is voldoende en het gelukshormoon dopamine komt vrij, wat een glimlach op ons gezicht tovert. We willen meer.

Zo verzoet jij het bezoek van jouw klanten aan de beursstand

Dus hoe werkt de smaakvolle reclame aanwezigheid? Gewoon een schaal met snoepjes op de beurs toonbank zetten en hopen op het beste? Dat zou te gemakkelijk zijn. Vooral omdat jouw potentiële klanten tegenwoordig allerlei eetgelegenheden tot hun beschikking hebben tijdens een beurs, zult je met iets moeten komen om punten te scoren met zoete reclame.

Een absolute must: bedruk de verpakking of zelfs de traktatie zelf met jouw logo, bijvoorbeeld met een brutale slogan of een hint over de nieuwste promotie! Zo kun je bijvoorbeeld een thematische verwijzing naar producten of diensten maken, verpakt als een leuk geschenk of gewoon op een grappige en originele manier in scène gezet. De mogelijkheden om positief op te vallen zijn bijna onbeperkt. Met behulp van het volgende overzicht krijgt jij nuttige tips over hoe jij jouw aanbiedingen smakelijk kunt maken.

Ideaal voor de koffie tussendoor

  • Koekjes zijn knapperige vaste favorieten die op geen enkele conferentietafel mogen ontbreken. Maak het favoriete snoepje van de zakenwereld eigen met een koekje met jouw logo in het deeg, dat klaar ligt om opgegeten te worden in een bedrukte verpakking.
  • Amarettini brengt een beetje het Italië in de gesprekken met jouw klanten. De kleine bitterkoekjes, gemaakt van opgeklopt eiwit en suiker, smaken naar marsepein en amandelen. Het geheel wordt gepresenteerd in een professioneel bedrukte verpakking: Wie kan dat nou weerstaan?
  • Suiker in de vorm van stokjes of zakjes hoort gewoon bij een goede kop koffie. Een wit 0815-pakket wordt echter nauwelijks opgemerkt. Maar een suikerverpakking met jouw logo en slogan – dat valt op en maakt het helemaal af tijdens het koffie drinken.
Keckse, Amar
Süße und salzige Klassiker

Ze gaan altijd: zoete en hartige klassiekers

  • Winegums zijn echte koplopers in het snoepschap. Verpakt in bedrukte zakjes van 10 g, brengen ze jouw naam onder de mensen. Tussen haakjes: voor de dierenliefhebbers zijn de kleurrijke beren ook verkrijgbaar in een veganistische versie.
  • Lolly’s en snoepjes kunnen individueel als strooigoed worden gedistribueerd of in originele verpakkingen worden aangeboden. Omdat de traktaties bijzonder lang houdbaar zijn, zijn ze ideaal om in grote hoeveelheden te bewaren. Zo heb je voorraden voor verschillende gelegenheden tegelijk.
  • Chocolade mag bij geen enkel evenement ontbreken. Of het nu in de vorm van repen, chocoladefiguurtjes, pralines, thalers of repen is – niemand kan “nee” zeggen. Profiteer daarvan met een passende opdruk op jouw favoriete traktatie!
  • Als het om zoute knabbels gaat, grijpt iedereen die een voorkeur heeft voor hartige lekkernijen daar graag naar. Bied een breed assortiment gevulde snackblikken, gezouten pretzels of pinda’s aan als aanvulling op de klassieke snoepjes of, voorzien van een slimme slogan, als een hartig alternatief.

Voor sterke zenuwen en een frisse adem

  • Frisse adem: Met kauwgom in je mond een gesprek aan gaan is misschien niet handig, maar als een give away met jouw eigen opdruk, zal het dankbaar worden ontvangen.
  • Tic Tac Fresh Mints® en Pulmoll® mengsels in praktische blikjes zorgen niet alleen voor een frisse adem. Ze helpen ook bij heesheid voor de volgende lezing of tussen vergaderingen door. Stop deze handige dagelijkse frisse snoepjes in tassen en zakjes voor de volgende B2B-beurs, verkooptraining of partnerconferentie. Jouw bezoekers zullen je dankbaar zijn.
Mini Bonbondosen

Voor elke smaak het juiste reclamemedium

Zoete reclame is veelzijdig en kan in elke bedrijfstak worden gebruikt: Wil je prestigieuze producten op de markt brengen? Geef chocolaatjes van hoge kwaliteit of Italiaanse amarettini. Biedt je complexe diensten aan, zoals verzekeringen, makelaardij of financieel advies? Plaats noten en druivensuiker voor meer energie en maximale concentratie.

Zoet of zout, klassiek of ongewoon, seizoensgebonden of het hele jaar door – er is een traktatie voor elke zaak die jouw presentatie perfect zal aanvullen. Wat je uiteindelijk kiest, is natuurlijk een kwestie van smaak.

Doreen

About Doreen

Doreen ist eine echte Vollblut-Texterin, die schon so manche Tastatur an ihre Grenzen brachte. Sie ist vielseitig interessiert und beruflich schon immer im Marketing zu Hause. Am liebsten bringt sie nützliches Druckwissen und kreative Werbeideen auf den Punkt.

Laat een reactie achter