Skip to main content

Voorpret voor je kerstfeest

By 28. november 2023 BeInspired

Het Kerst bedrijfsfeest is een gelegenheid om je personeel te bedanken voor hun goede prestaties van het afgelopen jaar. Met een paar tips kun je de voorpret van je werknemers voor het feestelijk evenement verhogen.

De directie houdt een enthousiaste toespraak in een stijlvolle ambiance. Er staan al heerlijk geurende hapjes klaar op de feestelijk versierde tafels en het goedgehumeurde personeel evalueert het succesvolle bedrijfsjaar onder het genot van een goed glas wijn: Zo ziet een ontspannen kerstfeest er idealiter uit. Om dit voor elkaar te krijgen zijn creativiteit, planningsvaardigheden en een vooruitziende blik nodig. Maar al voor de start van het eigenlijke evenement kun je veel punten scoren bij je collega’s, bijvoorbeeld met bijzonder creatieve uitnodigingen, kleine reminders en weloverwogen welkomstgeschenken. Laat de volgende ideeën je inspireren en je team echt enthousiast maken voor het bedrijfskerstfeest.

Trouwens: een compacte checklist voor je bedrijfsfeest en alles waar je verder aan moet denken voor een geslaagd evenement lees je in ons blogartikel “Hoe maak je van je bedrijfsfeest een succes”.

Creatieve uitnodigingen voor kerstfeesten

De eerste indruk telt – dit geldt ook voor een uitnodiging. Een rondsturende e-mail naar de hele groep collega’s of een eenvoudig bericht op het intranet zal niemand omver blazen. Toon creativiteit met de uitnodiging voor het bedrijfskerstfeest en verras je medewerkers met een memorabele actie.

Je kunt je uitnodiging bijvoorbeeld uitdelen als toegangskaartjes. De clou: de kaartjes zijn geperforeerd. Laat je medewerkers op het uitneembare deel aankruisen of ze alleen of met een partner naar het kerstfeest komen of houd een enquête over voorkeuren voor eten of muziek. Op deze manier kunnen je collega’s zelf helpen het kerstfeest vorm te geven.

Toegangskaarten kunnen ook worden afgewerkt met hot foils, bijvoorbeeld in goud, zilver of koper. Dit ziet er hoogwaardig, professioneel en feestelijk tegelijk uit. Stuur bijpassende gegraveerde metalen balpennen mee met de toegangskaartjes. Ze zijn niet alleen elegant en sfeerbepalend voor de mooiste tijd van het jaar, maar ook heel praktisch voor dagelijks kantoorgebruik. En gegarandeerd het gespreksonderwerp tijdens lunch- en koffiepauzes.

Een meer humoristische variatie: stuur een gewone flyer met een kerstmotief en bevestig er een ballon aan. Druk je uitnodigingstekst op de ballon en plaats de boodschap “Blaas me op” op de flyer. Als de ballon wordt opgeblazen, ontvouwt de uitnodiging zich voor de ogen van je team.

Een interne postercampagne is ook bijzonder effectief. Hang posters op in de pauzeruimtes, gangen, liften en overal waar je collega’s vaak komen en vestig de aandacht op het kerstfeest.

Uitnodiging is verstuurd – stuur de herinnering achteraf

Kaartjes kunnen zoekraken, pennen worden achtergelaten tijdens vergaderingen, opblaasbare ballonnen verliezen uiteindelijk hun lucht – of collega’s vergeten gewoon de datum van het kerstfeest in hun agenda te noteren. Stuur daarom ongeveer vier weken voor het evenement een herinnering. Je kunt dit ook via e-mail of intranet doen, maar je herinnering zal een duurzamer en overtuigender effect hebben als je het met een beetje creativiteit aanpakt. Tip: Zorg ervoor dat je werknemers de datum van het kerstfeest altijd in gedachten hebben. Bijvoorbeeld met een kerstmok die de hele dag in gebruik is.

Vaak komt meer gedetailleerde informatie over de programmaonderdelen, het tijdschema of de muzikale begeleiding pas naar voren in de loop van de organisatie – dus nadat de uitnodigingen zijn verspreid. Neem deze details op in je herinneringen. Je kunt bijvoorbeeld de hierboven beschreven postercampagne updaten met neonstickers: Zo verspreid je meer gedetailleerde informatie over het evenement onder je collega’s en voorzie je de posters tegelijkertijd van een echte eyecatcher. Dit trekt gegarandeerd de aandacht. Als je geperforeerde toegangsbewijzen als uitnodiging hebt verstuurd en op het uitneembare gedeelte een enquête hebt gehouden over eten, muziek of andere programmaonderdelen, kun je ook de uitslag van de stemming op de neonstickers aankondigen.

Het juiste welkomstgeschenk

Wat zou Kerstmis zijn zonder cadeautjes? Een klein welkomstgeschenk aan het begin van het bedrijfsfeest is ook gegarandeerd een opkikker voor je collega’s. Speciaal voor de feestdagen zijn borduurbare mutsen of warme handschoenen ideaal. Ze houden je hoofd en handen lekker warm en zijn daarom ook populair in de privésfeer. Zo trakteer je je gasten en maak je ze tegelijkertijd merkambassadeurs. Bovendien zijn de mutsen verkrijgbaar in one size fits all, makkelijk voor iedereen!

Je kunt de welkomstgeschenken ook aanpassen aan je bedrijfstak. Een bouw bedrijf kan zijn team bedrukte duimstokken of waterpassen geven, een kapsalon, bakkerij of café kun je bijvoorbeeld schorten geven. Werknemers die vaak omderweg zijn en buiten werken zullen blij zijn met USB-adapters voor sigarettenaanstekers in de auto, warme softshell jassen of paraplu’s, terwijl kantoorpersoneel gepersonaliseerde mokken, powerbanks of praktische sporttassen zal waarderen. Wat je ook kiest, in de online shop van FLYERALARM vind je gegarandeerd wat je zoekt.

Marco

About Marco

Marco wurde das Bloggen in die Wiege gelegt und er ist die fleischgewordene Textmaschine im Team. Sein Interessengebiet ist groß und die Ideen sprudeln nur so aus ihm heraus. Ein Steckenpferd hat er: ökologische und gleichzeitig ökonomische Druckverfahren.

Hinterlassen Sie einen Kommentar