Skip to main content

Materialer til roll-ups og reklamedisplays

By 9. October 2023 Viden

Der findes næsten uendeligt mange materialer til roll-ups og displays – alle med styrker og svagheder. Her kan du finde ud af, hvad du skal kigge efter i dit næste banner.

Hvad er forskellen mellem roll-ups og reklamedisplays?

Roll-ups er reklamebannere, der kan trækkes ud af en kassette og holdes oprejst af en teleskopstang. Displays består derimod af en fast ramme, som selvfølgelig også kan sættes op og tages ned, og hvor forskellige bannermaterialer kan spændes fast.

Hvornår skal man bruge en roll-up, hvornår et display?

Ved første øjekast kan man næsten ikke se forskel på en roll-up og et reklamedisplay: På cirka to kvadratmeter stof placerer man reklamebudskaber i storformat til interiøret.

Forskellen mellem de to systemer: Roll-ups er betydeligt mere mobile, fordi det printbare banner rulles sammen i en kassette. Så hvis du er på udkig efter en mobil løsning til informationsstande, messepræsentationer, foredrag, træning eller videreuddannelse, bør du vælge roll-ups. Ulempe: På grund af den hyppige montering og demontering slides roll-ups noget hurtigere – men det afhænger naturligvis af kvaliteten af roll-up’en og frem for alt af printmaterialet. Apropos: Du kan endda udskifte det printbare banner. Det kan du læse mere om i vejledningen Roll-ups: Udskiftning af banner og justering af trækfjedre.

Reklamedisplays består derimod af en stiv ramme og er beklædt med substrater af varierende fleksibilitet – det kan være alt fra klassisk PVC-presenning til honeycomb-karton. De fleste reklamedisplays kan sættes op og tages ned hurtigt og frem for alt uden værktøj. Men det tager betydeligt længere tid end at sætte en roll-up op og tage den ned igen. Derfor er displays mindre mobile og mere velegnede til langtidsreklamer. For eksempel i salgslokaler, showrooms eller konferencelokaler.

Hvad er gode materialer til roll-ups og reklamedisplays?

Grundlæggende skal alle materialer til roll-ups og reklamedisplays være UV-bestandige, farveægte og optimalt printbare – så langt er det logisk. Ikke desto mindre findes der en bred vifte af trykmaterialer, som er kendetegnet ved specifikke styrker, svagheder og anvendelsesmuligheder. Her er en oversigt over de vigtigste:

Genanvendt polyesterstof fra SEAQUAL® YARN

Polyesterstof fremstillet af SEAQUAL® YARN er lavet af 100 % genbrugsmateriale og indeholder 10 % upcyclet havplast – plast, der er taget fra strande og oceaner og genanvendt. Dette reducerer ikke kun forureningen af verdenshavene, men sparer også 32% CO2-udledning under produktionen sammenlignet med lignende stoffer. Materialet er på ingen måde ringere end konventionelle polyesterstoffer:

– OEKO-TEX® STANDARD 100 og Global Recycle Standard-certificeret.
– Flammehæmmende
– til indendørs og udendørs brug

Til blogindlægget om SEAQUAL® YARN og FLYERALARM

Polyester-stof

Polyesterstof med en materialetykkelse på 280 g er det klassiske materiale til roll-ups. Materialet er tætvævet og let at trykke på og samtidig en rigtig fluevægt. Dette letvægtsmateriale anbefales derfor til dem, der sætter pris på særlig lav vægt i roll-ups. Vigtig information: Denne materialestruktur resulterer i en vis lystransmission. Lyskilder skinner derfor igennem – men det giver behageligt lyse rum og få skygger.

– tæt og farveægte
– Flammehæmmende
– til indendørs brug

Mere information om gramvægten

Polyesterstof med naturlig harpiks

Dette polyesterstof er dækket af et uigennemsigtigt lag naturharpiks på bagsiden. Det betyder, at roll-ups og reklamedisplays, der er udstyret med dette materiale, kan læses uden problemer, selv når de er baggrundsbelyste. En anden grund til dette er stoffets relativt høje masketæthed og det anvendte latexprint. Her anvendes vandbaseret blæk, så banneret er lugtfrit fra første brug. Desuden er blækket let elastisk, selv når det er tørt, så det trykte billede er mere modstandsdygtigt over for ridser.

– uigennemsigtig
– til indendørs brug
– PVC-fri

Bomuldsstof

Dette stof består af 100% tæt bomuld. Det sikrer et lærredslook af høj kvalitet og optimal trykbarhed. Ikke mindst fordi forsiden er belagt med mat hvid, så farverne fremstår virkelig fyldige og dækkende. Bagsiden af stoffet er belagt med cremehvid, så stoffet er uigennemsigtigt (men ikke helt uigennemsigtigt som naturharpiks). En anden fordel: Det ret tunge stof krøller ikke og har en meget god planhed. Det betyder, at når bomuldsstoffet strækkes, holder det sin form uden at danne grimme folder eller bølger.

– mat hvid overflade
– ideel farveeffekt
– til indendørs brug

PVC-presenning

Er din roll-up eller dit display udendørs? Eller i indgangspartiet i en længere periode? Så bør du overveje PVC-presenning som bannermateriale. Presenningen er rive- og vejrbestandig. Det betyder, at hverken temperatursvingninger, regnbyger eller vindstød kan skade materialet. Og hvis det alligevel bliver beskidt: Tør det bare af med en fugtig klud og fortsæt. PVC-presenninger færdiggøres med direkte UV-tryk. Denne trykproces sikrer ikke kun detaljerede motiver, men farverne tørrer også særligt hurtigt – eller tørres under UV-lamper. Det betyder, at nogle roll-ups med PVC-presenninger endda kan fås som overnight-produkter.

– robust, rivefast og vejrbestandig
– til indendørs og udendørs brug
– Direkte UV-tryk (digital trykproces)

Hård skumplade

Behøver din reklameudstilling ikke at være så fleksibel og mobil som en roll-up? Så kan hårde skumplader være det helt rigtige produkt for dig: Panelerne fås i forskellige tykkelser, i mange formater og med mange fastgørelsesmuligheder. Panelerne er så lette, at du også bare kan sætte dem fast med dobbeltklæbende tape, f.eks. på messestande, hylder eller kontorvægge.

– ultralette og stabile
– hvid overflade med optimal printbarhed
– mange formater og fastgørelsesmuligheder

Re-board® Honeycomb-plade

Honeycomb-paneler fra Re-board® er også særligt lette – men i modsætning til hårde skumplader er de lavet af pap og kan nemt genanvendes via papiraffald. Men det tager et stykke tid, før de bliver genbrugt. Kartonpladerne er ekstremt stabile, aftørringsbare og fugtafvisende. Og takket være den hvide coating er de fantastisk printbare.

– ultralette og stabile
– hvid overflade med optimal printbarhed
– Genanvendelig via papiraffald

Til standdisplayet lavet af honeycomb-karton eller hårde skumplader

Tip: Både honeycomb-paneler og stive skumpaneler i alle størrelser kan forvandles til fejlfri, fritstående reklamedisplays med praktiske stativer.

Oplev flere materialer til roll-ups og displays

Mange af de nævnte materialer fås i forskellige gramvægte – det har mindre indflydelse på det trykte billede, men mere på håndteringen af roll-ups og reklamedisplays. En højere gramvægt betyder en højere totalvægt. Det gør transport og montering noget tungere, men sikrer til gengæld, at stativet er mere stabilt.

Det bedste, du kan gøre, er selv at danne dig et indtryk af de forskellige materialer. FLYERALARMs produktchefer har udviklet prøvesættet af stof til netop dette formål. Her finder du praktiske A5-udskæringer fra mange forskellige materialer – inklusive en brochure, hvor stofferne forklares mere detaljeret, og materialeegenskaberne diskuteres.

Stefan Hennings

About Stefan Hennings

Stefan aims to assist the Nordic customers with order status print file adjustments and developing the FLYERALARM blog in which the goal is to answer your questions regarding FLYERALARM products and the methods used in the modern printing environment.

Hinterlassen Sie einen Kommentar