Skip to main content

Sådan får du mest ud af Black Friday

By 2. October 2023 BeInspired

Black Friday den 24. november 2023: For spareræve er det årets bedste dag. Og for mange virksomheder er det startskuddet til julehandlen. Boost dit salg med Black Friday i 2023! Du kan finde ud af, hvad du skal huske på og masser af inspiration her.

Black Friday er en af årets stærkeste salgsdage. I 2018 brugte kunderne alene i Tyskland omkring 2,4 milliarder euro! Men shoppingbegivenheden, der har sin oprindelse i USA, er ikke kun for internet- og elektronikgiganter. Mellemstore virksomheder, detailhandlere og endda restauranter nyder også godt af hypen omkring den første fredag efter Thanksgiving. I 2023 vil det være den 24. november.

Black Friday fungerer både online og offline

Uanset hvad man kalder en rabatkampagne, er mekanismen altid den samme: Efter Thanksgiving-ferien fyrer detailhandlen op under julesalget med ekstraordinære rabatkampagner. Men ikke kun Amazon, MediaMarkt og Co. kan øge deres salg med den kollektive sparegalskab. Fra detailhandlere til restauratører kan alle sikre sig en bid af kagen. Hvad synes du f.eks. om følgende ideer?

Black Friday, black trousers!

For butikker og modeforretninger er Black Friday en god mulighed for at komme af med sidste sæsons tøj og smykker. De kan tage mottoet bogstaveligt og f.eks. sælge et udvalg af sort og gråt tøj med attraktive rabatter. Og er det ikke særligt flot i den kolde tid? Så er det nu!

Du kan selvfølgelig også gøre grin med Black Friday-kampagnen og kun give rabat på særligt farverigt og farvestrålende tøj. Kald bare din kampagne for Colorful Friday, og annoncer den med farvestrålende flyers, plakater og annoncer på de sociale medier. Har du ingen erfaring med dette? Intet problem: Du kan også finde ud af, hvordan du bedst reklamerer for din kampagne i denne artikel.

Gastronomien i front!

Ganske vist var Black Friday forrige år nok mere en Black Friday for mange restaurant- og puboperatører på grund af Covid-19. Det gør det endnu vigtigere at sætte alle sejl til i år. Udnyt den nuværende forsigtigt afslappede situation til kampagner, der vil gøre din restaurant til byens samtaleemne. For eksempel ved at …

  • skabe sorte retter med wow-faktor,
  • uddele bonuskort med eksklusive rabatter,
  • servere en hilsen fra køkkenet til alle sortklædte gæster,
  • afholde en særlig Black Friday-middag,
  • tilbyde restaurantkuponer til en reduceret Black Friday-pris
  • og, og, og.

Især i perioden op til jul stiger lysten til at blive forkælet gastronomisk blandt potentielle kunder. Og til en reduceret pris? Ja, det er helt sikkert! Villigheden til at støtte restauratører med køb af restaurantkuponer eller et besøg til en særlig middag og samtidig hente en enkel, ukompliceret julegave bør derfor være høj.

Hvordan reklamerer du for din Black Friday-kampagne?

I princippet handler små og mellemstore virksomheder, restauratører og detailhandlere på præcis samme måde med deres Black Friday-kampagne som med al anden lokal annoncering. Det vigtige er, at man annoncerer både online og offline. Cross-media er nøgleordet. Det kan være flyers, plakater, annoncer i dagblade og lokale magasiner, biograf- eller radioreklamer, særlige sponsorkampagner og en kampagne på de sociale medier. Lyder det kompliceret? Det behøver det ikke at være. Med den rigtige partner til at rådgive dig om cross-media marketingstrategier, betyder det næppe nogen ekstra indsats for dig sammenlignet med dine sædvanlige reklameforanstaltninger.

Hvis du foretrækker at holde tøjlerne selv, er social media flyeren en enkel og ligetil måde at lave en crossmedia kampagne på i den mindst mulige skala. Her designer du din flyer, som du plejer – derfra kan du sætte en Facebook- eller Instagram-kampagne i gang, som sender mange gæster eller kunder ind i din butik.

Tip: Til kampagner og særlige lejligheder, som Black Friday, men også Halloween, påske eller jul, er reklamematerialer i små oplag naturligvis velegnede. For eksempel plakater i digitaltryk, vinduesfilm, gadeskilte, hyldeskilte …

Logisk nok er det vigtigt, at motiver, farvekoncepter og fængende slogans gentages på tværs af alle kanaler – kun på den måde opnår man den ønskede hukommelseseffekt hos potentielle gæster eller kunder. Men når vi taler om navne og slogans, er der nogle juridiske aspekter, der skal overvejes i forbindelse med Black Friday:

Black Friday-varemærkerettigheder udslettes

I lang tid var “Black Friday” registreret som et ordmærke hos patent- og varemærkekontoret og beskyttet som et varemærke af den føderale patentdomstol. Efter en lang retstvist mellem varemærkeindehaveren fra Kina og onlineportalen blackfriday.de og andre parter besluttede den føderale patentdomstol den 28. februar 2020 at annullere ordmærket for de væsentlige tjenesteydelser inden for “reklame”. Varemærkeindehaveren indgav en appel til Forbundsdomstolen inden for tidsfristen. Men den 27. maj 2021 bekræftede den føderale højesteret afgørelsen fra den føderale patentdomstol og erklærede dermed dommen for endelig og ikke genstand for yderligere appel.

Udtrykket “Black Friday” blev således endeligt slettet fra varemærkeregistret og kan nu frit bruges til tjenesterne “markedsføring”, “organisering og gennemførelse af reklameevents”, “planlægning af reklameforanstaltninger”, “formidling af reklamer” og “reklame på internettet for tredjeparter” samt til adskillige andre tjenester relateret til reklame.

Ikke desto mindre er der stadig undtagelser fra undtagelserne. For eksempel lægger onlineportalen blackfriday.de i øjeblikket sag an mod de varer og tjenesteydelser, der ikke var omfattet af afgørelsen fra den føderale patentdomstol. Spørgsmålet bør derfor fortsat behandles med følsomhed. Derfor er du under alle omstændigheder på den sikre side, hvis du leder efter et alternativt navn. Black Week, Cyber Monday, Cyber Week, Black Week, Colourful Friday, Dark Friday … Der er ingen grænser for kreativiteten.

Stefan Hennings

About Stefan Hennings

Stefan aims to assist the Nordic customers with order status print file adjustments and developing the FLYERALARM blog in which the goal is to answer your questions regarding FLYERALARM products and the methods used in the modern printing environment.

Hinterlassen Sie einen Kommentar