Skip to main content

Tutorial: Opret en trykklar PDF med InDesign

By 23. September 2022 November 10th, 2022 Viden
Opret en PDF: InDesign

Grundlaget for et vellykket printprodukt er en korrekt oprettet og eksporteret fil. I InDesign er der kun et par ting at overveje. Lær hvordan du opretter en trykklar PDF med InDesign i dette indlæg.

Adobe InDesign har været det førende layoutprogram til oprettelse af printdata i mange år. Især til produkter med mere end én side eller mere komplekse layouts med specielle farver eller Forædling. Ud over alle de forskellige designmuligheder tilbyder softwaren også forskellige muligheder for at eksportere de oprettede data. Den korrekte eksport af PDF’er er et af de første trin til et perfekt printresultat. Nedenfor finder du trin-for-trin instruktioner til en trykklar PDF, som dit FLYERALARM online trykkeri har brug for for at kunne behandle den videre. Instruktioner og skærmbilleder er baseret på InDesign CC til Windows, men proceduren for ældre versioner og Mac-brugere er næsten identisk.

Trin 1: Installer ICC-profiler

For at kunne oprette og eksportere printdata korrekt er den rigtige ICC-Profil et vigitgt grundlag. Download derfor profilerne “ISO Coated v2” (til storformat tryk) og “ISO Coated v2 300 %” (for alle andre trykprodukter) http://www.eci.org/en/downloads. For at installere dem skal du højreklikke på den ønskede profil i Windows og vælge Installer. Hvis du bruger en Mac, skal du kopiere de ønskede profiler til mappen Library/ColorSync/Profiles/Recommended. Nu kan du få adgang til dem i alle de programmer, du bruger.
For at arbejde direkte med den korrekte farveprofil i Photoshop skal du vælge Rediger > Farveindstillinger i menuen og vælge det relevante CMYK-arbejdsfarverum.

Trin 2: Opret fil

Indstil nøgledataene for dit dokument. Indtast slutformatet for dit valgte produkt under “Bredde” og “Højde” og udluftningsgodtgørelsen under “Bleed”, som du kan finde det i det tilsvarende datablad for produktet. I eksemplet laver vi en DIN A5 flyer, der kræver 1 mm udluftning på hver side. Dette er til sidst markeret som en rød linje i dokumentet Placer altid dit indhold (grafik, fotos, baggrunde osv.) mindst op til denne røde linje.

Tip: Du kan ændre det endelige format for dit layout til enhver tid bagefter. For at gøre dette skal du blot klikke på “Filer” i menulinjen og derefter på “Opsæt dokument…”. Her kan du justere højde og bredde, tilføje (eller reducere) udløb og definere sikkerhedsmargener til kanten af ​​layoutet.

Trin 3: Eksporter

Når du er færdig med at designe dit produkt, skal du vælge Filer > Eksporter i menuen. Giv din fil et navn i det vindue, der åbnes, og vælg “Adobe PDF (print)” som filtype. Du kommer nu til eksportindstillingerne med følgende kategorier:

  • General

    Vælg “PDF/X-3:2002” som Adobe PDF-forudindstillingen (1) og indstil “PDF/X-3:2002” under Standard og “PDF 1.3” under Kompatibilitet (2). Sørg også for at eksportere individuelle sider og ikke opslag (3).
    En undtagelse er data beregnet til tryk på tøj eller bomuldsposer. Disse skal eksporteres som PDF/X-4.

  • Komprimering

    For farve- og gråtonebilleder skal du indstille bikubisk nedsampling til 356 pixels pr. tomme.

  • Mærker og Bleed

    For at der kan tages højde for bleed under eksporten, skal du markere afkrydsningsfeltet “Brug dokumentudløbsindstillinger”. Sørg også for, at ingen af ​​mærkerne er aktiveret.

  • Output

    Vælg “Ingen farvekonvertering” for farvekonvertering, og kontroller, at “ISO Coated v2 300%” (for printprodukter) eller “ISO Coated v2” (for storformat trykvare) er indstillet under Navn på outputmetodeprofilen. Baseret på forudindstillingerne i trin 1 bør den korrekte farveprofil dog allerede være valgt automatisk.

  • Avanceret

    Tjek her, at udfladningsgennemsigtigheden er indstillet til høj opløsning.

  • Sikkerhed

    Hvis du valgte PDF/X-3:2002, skulle du ikke kunne indstille noget i denne kategori, og det er en god ting. For hvis der kræves en adgangskode for at åbne og/eller udskrive, kunne filen ikke behandles.

  • Overblik

    Her kan du hurtigt se alle de indstillinger, du har foretaget i de enkelte kategorier. Eventuelle advarsler vises også, hvis justeringer ikke er korrekte eller måske ikke er kompatible med hinanden.

Når du har foretaget alle indstillinger, skal du klikke på “Eksporter”, og du vil modtage din printbare PDF. Du kan finde ud af, hvordan du tjekker dette igen, inden du afleverer det til printeren, i vores artikel
„Kontrol af trykfiler med Adobe Acrobat Pro XI“.

Hvis du har brug for mere hjælp kan du skrive eller ringe til vores Flyeralarm team.

Stefan Hennings

About Stefan Hennings

Stefan aims to assist the Nordic customers with order status print file adjustments and developing the FLYERALARM blog in which the goal is to answer your questions regarding FLYERALARM products and the methods used in the modern printing environment.

Hinterlassen Sie einen Kommentar