Skip to main content

Composteerbaar reclamemateriaal: alles behalve voor de biobak

By 20. april 2023 BeInspired

Natuurlijk wil je dat je reclame gezien wordt. Maar er komt een moment dat zelfs de best bedrukte draagtassen, verpakkingen of giveaways weggegooid moeten worden. En de beste manier om dat te doen is zo milieuvriendelijk mogelijk. Tijd voor composteerbaar reclamemateriaal dat je met een gerust hart terug kunt sturen in de natuurlijke cyclus.

Wat betekent composteerbaar?

De term “composteerbaar” is van toepassing op producten die binnen een bepaalde tijd volledig kunnen worden afgebroken via microbiële verteringsprocessen – zonder milieuschadelijke resten achter te laten. Vooral in de verpakkingssector is er nu een grote keuze aan artikelen van dit type, die je ook naar wens kunt laten ontwerpen en bedrukken.

Waarom zou je drukken op composteerbare producten?

Het is een feit: In de westerse wereld leven we in een wegwerpmaatschappij – en dit is aantoonbaar schadelijk voor ons milieu. Stortplaatsen barsten uit hun voegen, afvalverbrandingsinstallaties spuwen tonnen CO2 en giftige gassen in de atmosfeer, de zuiverheid van ons grondwater is in gevaar, gevaarlijke ziekten verspreiden zich in stortplaatsen ….
Er zijn veel goede redenen om duurzame promotionele producten te gebruiken.

Composteerbare verpakkingen in de levensmiddelensector en composteerbare promotionele producten in het algemeen pakken ook dit probleem aan: Als duurzame alternatieven voor wegwerpproducten voorkomen ze onnodig afval, vergelijkbaar met plasticvrije producten of gerecyclede promotionele producten. In plaats daarvan worden ze na gebruik weer opgenomen in de natuurlijke cyclus van onze aarde door biologische afbraak. Wil je enkele voorbeelden zien?

Zijn er visuele verschillen met reguliere producten?

Nee. Composteerbare koffiebekers en andere ecologische promotionele producten zien er net zo uit als het gangbare wegwerpproduct. En qua kwaliteit gaan ze vaak zelfs nog een stapje verder!

Bijvoorbeeld composteerbare biologische bekers voor een snelle koffie onderweg, afbreekbare servetten en servetzakjes van airlaid of tissue, snackbakjes en nog veel meer worden al aangeboden met individuele bedrukking. En het is allesbehalve eco-look! Veel FLYERALARM artikelen kunnen worden bedrukt in 4 kleuren in de CMYK-kleurruimte en over het hele oppervlak van de voedselveilige verpakking. Dit ziet er chique uit en is toch een stuk milieuvriendelijker dan sommige klassieke promotionele producten en verpakkingen.

Klinkt dat interessant? Neem dan zeker een kijkje in de FLYERALARM themawereld voor duurzame producten. Hier vind je niet alleen veel inspiratie, maar ook verdere informatie over gecertificeerd drukwerk en reclamemateriaal of interessante feiten over CO2-compensatie, klimaatneutraal drukken en nog veel meer.

Doreen

About Doreen

Doreen ist eine echte Vollblut-Texterin, die schon so manche Tastatur an ihre Grenzen brachte. Sie ist vielseitig interessiert und beruflich schon immer im Marketing zu Hause. Am liebsten bringt sie nützliches Druckwissen und kreative Werbeideen auf den Punkt.

Laat een reactie achter