Skip to main content

7 trin til gode visitkort

By 11. December 2023 BeInspired, Viden

Gode visitkort passer til dig som fodi hose. Find ud af her, hvordan du går fra en grov idé til et færdigt visitkort i 7 trin.

For nystartede virksomheder er de det første skridt ind i forretningslivet, for selvstændige er de adgangsbilletten til lukrative ordrer, og for små og mellemstore virksomheder er de et must-have, når det gælder forretningsudstyr: visitkort. Men hvad kendetegner et godt visitkort? Og endnu vigtigere, hvordan får du kompakte kontaktkort, der genererer leads, overbeviser kunder eller overtaler nye forretningsforbindelser til at ringe tilbage til dig?

Hvad gør et visitkort godt?

Gode visitkort indeholder alle de vigtige oplysninger. Det vil sige navn, profession eller funktion, adresse, telefonnummer(-re), e-mailadresse, internetadresse og firmanavn. De er også attraktive, iøjnefaldende og samtidig professionelt designet.

Især det sidste giver mange unge virksomheder problemer. Men det er faktisk slet ikke kompliceret at designe et attraktivt visitkort. Disse 7 enkle trin kan hjælpe:

1. Definer formålet

Det første skridt er at tænke over, hvad du vil opnå med dine visitkort. Skal visitkortene blot og tydeligt formidle de vigtigste oplysninger om dig og din virksomhed, fordi du alligevel vil aflevere dem under et personligt møde? Deler du i stedet dine kontaktkort ud på en messe og har brug for at skille dig ud fra mængden af konkurrenter? Eller vil du også gerne gøre lidt reklame med dit visitkort – for eksempel som et foldekort med en aftagelig rabatkupon? Denne grundlæggende orientering vil påvirke designet af dine visitkort i de følgende trin.

2. Find størrelse og form

Den mest almindelige størrelse og form på visitkort er 8,5 x 5,5 cm i liggende format. Det har bevist sit værd gennem mange år, og visitkortene passer i enhver pung og også i standard visitkortmapper. Det gør visitkortenei kreditkortformat til et bundsolidt og sikkert valg – uanset om du sætter pris på et diskret design eller et dristigt layout senere hen.

Men hvis du vil skille dig ud, bør du allerede her bryde rækkerne. For eksempel med firkantede visitkort – du kan få dine adresseoplysninger til at ligne et Instagram-opslag. Eller visitkort i et smalt stående eller liggende format, for eksempel 3 x 7 cm. Her er der plads til et logo, og kun de vigtigste kerneoplysninger om dig og din virksomhed kan også være charmerende.

I stedet giver foldede kort mere plads til indhold. Så uanset om du vil placere et placeringskort over din virksomhed, et uddrag fra din portefølje eller billedfotos – foldede kort med en vandret eller lodret fold giver plads nok til dette.

3. Oplysninger om struktur

Når du har besluttet dig for størrelse og format, er det tid til at samle dine kontaktoplysninger.

Et visitkort skal altid indeholde:

– Navn
– Firmanavn og/eller firmalogo
– Jobtitel
– Adresse
– telefonnummer
– E-mail-adresse
– URL til virksomhedens hjemmeside

Valgfri information til visitkort:

– Links til profiler på sociale medier
– Ekstra fastnet- eller mobiltelefonnummer
– Henvisning til tilgængelighed via MS Teams, Skype osv.
– Åbningstider

Du kan derfor pakke alle mulige informationer ind på sådan et visitkort. Vægtningen af de enkelte punkter afhænger naturligvis meget af din virksomhed. For detailvirksomheder, frisørsaloner eller autoværksteder er adressen og åbningstiderne et must på visitkortet. Unge start-ups eller rent digitale virksomheder kan derimod godt undvære firmaadressen.

4. Design layout

Når du har besluttet dig for størrelse og format, er det tid til at samle dine kontaktoplysninger.

For potentielle kunder, forretningsforbindelser eller nye medarbejdere er dit visitkort det første kontaktpunkt med din virksomhed. Det er alt, hvad der er at sige om vigtigheden af dine visitkort. Et fejlfrit design, der matcher din virksomheds identitet og tiltrækker opmærksomhed, er derfor et must.

Det bedste sted at starte er med skrifttypen. Er den allerede defineret i din profil? Fint, så kan du springe dette punkt over med det samme. Ellers skal du sørge for, at skrifttypen matcher dit brand, er let at læse og indeholder alle de vigtige specialtegn.

Håndskrift-fonte ser for eksempel legende, charmerende og personlige ud og er perfekte til frisør- og skønhedssaloner, hobbyforretninger eller butikker. Serif-fonte ser sofistikerede, seriøse og forretningsmæssige ud og er ideelle til f.eks. advokatfirmaer, lægepraksisser eller sofistikerede restauranter.

Sans serif-fonte formidler et moderne, venligt og indbydende image – perfekt til alle, der ønsker at udstråle en jordnær attitude. Tip: Sammenlign skrifttyper online for at finde den perfekte til din virksomhed. Din skriftstørrelse bør ikke være mindre end 8 punkter.

Er skrifttypen på plads? Perfekt, så lav nu en plan for, hvad du vil have på forsiden, og hvad du vil have på bagsiden. Passer alle dine kontaktoplysninger på forsiden? Så kan du frit bruge bagsiden til reklameformål. Placer f.eks. en rabatkode til din webshop der. Eller brug stempelfelter til at forvandle bagsiden af dine visitkort til et bonuskort til faste kunder. Barer og pubber kan trykke tilbud på drinks eller endda bartenderens yndlingscocktailopskrift osv.

Der er dog én ting, du skal huske på: Overbelast ikke dine visitkort. Jo flere grafiske elementer, der er på kontaktkortene, jo mere forvirrende bliver de. Det skal være omvendt: Placer kun de vigtigste elementer, så de får den fulde opmærksomhed.

5. Materiale og forædling

Det samme gælder for materialet på dine visitkort: Hvis du vil gøre det rigtige indtryk med det samme, skal du være overbevisende. Med lærredspapir af høj kvalitet udstråler du seriøsitet og pålidelighed. Genbrugspapir og ubestrøget papir ser autentisk, bæredygtigt og jordnært ud. Elegant bestrøget papir er velegnet til fotorealistiske motiver, hvilket gør det perfekt til kreative fagfolk.

Ud over materialet kan du sætte accenter med forædling. Få f.eks. dine visitkort lakeret med blank lak, så farverne ser endnu mere intense ud. En mat folielaminering beskytter derimod visitkortene mod fingeraftryk og kaffestænk. Og med delfinish, som f.eks. hotfoil, en ekstra farve eller letterpress, kan du skabe yderligere højdepunkter. Dit visitkort vil skille sig ud selv blandt dusinvis af andre.

Blogindlæg om Hotfoil

6. Eksport af trykdata

Uanset hvor perfekt dine visitkort er designet, hvor ideelt du har implementeret din virksomhedsidentitet, og hvor sofistikeret din kombination af materialer og finish er – hvis dine printdata ikke er oprettet korrekt, eller hvis du har sat kryds i det forkerte felt, når du eksporterer, vil selv det bedste onlinetrykkeri ikke være i stand til at printe et godt visitkort. Oprettelse og eksport af printdata til visitkort er virkelig ikke raketvidenskab. Selv delvise finishes som hot foils eller specialfarver er ret enkle at implementere. Her på bloggen finder du passende vejledninger til de mest almindelige layoutprogrammer:

Opret, rediger og eksporter PDF-filer:

Opret PDF med Adobe InDesign
Opret PDF med Adobe Illustrator
Opret PDF med Scribus

Der er også layoutprogrammer som Affinity, Corel draw, GIMP og Canva

Opret spotfarver:

5. farvekanal i Adobe InDesign
5. farvekanal i Adobe Photoshop
5. farvekanal i Adobe Illustrator
5. farvekanal i Scribus

Der er også layoutprogrammer som Affinity, Corel draw, GIMP og Canva

7. Bring visitkort til live (valgfrit)

Hvis du har taget de første seks skridt til hjertet med dine visitkort, så er der stadig plads til prikken over i’et. Print for eksempel en QR-kode på dine visitkort. De firkantede grænseflader mellem den digitale og den analoge verden oplever i øjeblikket et sandt comeback. Det giver dig mulighed for at tiltrække potentielle kunder eller nye forretningsforbindelser til en landingsside efter eget valg. Link f.eks. direkte til en billedfilm, der reklamerer for din virksomhed eller din nyeste service. Eller print en rabatkode under QR-koden og link koden direkte til din online shop – så er du garanteret en maksimal konverteringsrate.

Gode visitkort til overkommelige priser

Du kan gøre mange ting rigtigt, når du laver dine egne visitkort – og undgå lige så mange fejl. Hvis du har spørgsmål om oprettelse af dine trykdata, det generelle design af dine tryksager eller leveringstider, finder du altid den rette kontaktperson hos FLYERALARM:

Stefan Hennings

About Stefan Hennings

Stefan aims to assist the Nordic customers with order status print file adjustments and developing the FLYERALARM blog in which the goal is to answer your questions regarding FLYERALARM products and the methods used in the modern printing environment.

Hinterlassen Sie einen Kommentar