Skip to main content

Brug festivaler til din markedsføring

By 15. January 2024 March 28th, 2024 BeInspired

Festivaler er ekstremt interessante for marketingtiltag: Der er mange mennesker, som deler samme interesser, er afslappede og i godt humør. Find ud af her, hvilke tiltag du kan bruge til at gøre disse mennesker begejstrede for dit brand.

En hel weekend med camping, høj musik og god stemning: Festivaler er blevet mere og mere populære i årevis, især blandt unge voksne. Ifølge Danmarks statistik deltager omkring 35 procent af tyskerne mellem 16 og 24 år i mindst én festival om året. Ifølge statistikken tiltrak festivaler og fester omkring 900.000 besøgende i 2019. Det resulterer i et væld af marketingmuligheder. Med kreativitet kan du nå ud til utallige mennesker fra din kernemålgruppe og samtidig positionere din virksomhed som et brand i et ungt, dynamisk miljø.

Festivaler: Målgruppeidentifikation gjort let

Det Danske festivallandskab er utroligt mangfoldigt. Bortset fra den enorme mediebevågenhed, som nogle festivaler får, har der udviklet sig en enormt heterogen festival- og festivalkultur i løbet af de seneste årtier. De fleste besøgende strømmer naturligvis til de mange musikfestivaler. Der er noget for enhver smag: Fra reggae til jazz eller klassisk musik til techno og electro – alle musikfans kan finde en festival, der passer præcis til deres personlige præferencer. Men filmfestivaler, ridderturneringer, biludstillinger, truckertræf og mange andre specialfestivaler tiltrækker også utallige hobbyister.

Med lidt kreativitet kan du med garanti finde en festival, der passer perfekt til din målgruppe. For eksempel er små og frem for alt lokale musikfestivaler med en særlig ung målgruppe ideelle for mellemstore håndværksvirksomheder, der leder efter nye praktikanter. Gymnasier, tekniske skoler eller køreskoler samt sygesikringer, forsikringsselskaber eller transportklubber kan også tiltrække mange fremtidige kunder ved disse begivenheder.
Økologiske markeder, fair trade-butikker, specialbutikker for naturkosmetik, yogaskoler, cykelhandlere eller offentlige transportselskaber er derimod i gode hænder på reggae- eller andre alternative festivaler. De besøges ofte af mennesker, der lægger stor vægt på miljøbevidsthed og bæredygtighed, og som ofte er parate til at investere relativt mange penge i denne livsstil.

Bil- og motorcykelforhandlere, veteranbilværksteder, barer, pubber, jeansforretninger og frisører vil helt sikkert finde deres målgruppe på cykeluger, trucker- eller tunermøder og på rock-, blues- eller countryfestivaler, for eksempel. Med andre ord alle steder, hvor mænd og kvinder med interesse for teknologi tilbringer det meste af deres tid. Forhandlere af udendørstøj, campingtilbehør eller grilludstyr kan derimod trygt reklamere for sig selv på enhver udendørs festival, der varer flere dage. Når alt kommer til alt, må de besøgende til alle disse begivenheder uundgåeligt have en præference for camping og aktiv ferie. Hvem ville ellers betale for at sove i et telt i flere dage, være ude i al slags vejr og vente i timevis foran musikscenerne på deres yndlingsbands?

Det eneste spørgsmål er, hvordan virksomheder kan gøre opmærksom på sig selv på festivaler.

Uanset om det er stort og med over 100.000 besøgende eller meget småt, lokalt og beskedent: Ingen festival kan fungere uden sponsorer. Afhængig af størrelse og popularitet skal arrangørerne dække op til en tredjedel af omkostningerne gennem sponsorindtægter. Festivalarrangører arbejder ofte med sponsorpakker af varierende pris. Fordelingen kan f.eks. være som følger:

Pakke A: Hovedsponsor, firmanavn i festivalens titel, eksklusivt sponsor/VIP-område, scenesponsor, konkurrencer, omtale på hjemmeside, reklamemateriale, billetter, armbånd, festivalmerchandising, annoncering af oplægsholdere osv.

Pakke B: Hovedsponsor, omtale på hjemmesiden, adgangsbilletter, reklamemateriale og festivalmerchandising, tilladelse til et sponsortelt på en førsteklasses placering, løbende promovering osv.

Pakke C: “On-the-ground” partnerskab (= du betaler standleje og får lov til at gøre opmærksom på dig selv på din stand, men er ikke nævnt andre steder som sponsor)

Festival-merchandise og meget mere

Selvfølgelig er pakkerne ofte mere fint opdelte eller konfigurerbare. For eksempel kan den fiktive pakke C med løbende promovering og omtale på festivalens fanskjorter også være til forhandling. Under alle omstændigheder bør du tænke nøje over, hvor mange penge du kan investere i sponsoraftalen uden at skulle spare på dine egne reklamematerialer i sidste ende. For selv den bedste placering og den største kampagne nytter ikke noget, hvis du skræmmer festivalgæsterne væk med en forældet messestand eller kedelige reklamegaver.

Design dit festivaludseende

Det kræver ikke meget at skabe en iøjnefaldende og relativt enkel stand på en festivalplads. Design pavilloner, transportable messediske, beachflag og kundestoppere i dit corporate design, og førstehåndsindtrykket hos festivalgæsterne vil være professionelt og velplanlagt. Du bør være særlig opmærksom på vejrbestandig reklameteknologi ved udendørs arrangementer. Suppler din stand med trykte liggestole og inviter udmattede gæster til at slappe af. De fleste udendørs festivaler finder sted om sommeren – med gratis og selvdesignede drikkedunke og flasker med dit eget design kan du samle masser af bonuspoint.

Eller arranger en konkurrence. For eksempel en målskydningskonkurrence, som helt sikkert vil tiltrække masser af glade unge mennesker. For at blive fundet af så mange festdeltagere som muligt senere på aftenen, bør du oplyse din stand. Har du brug for mere inspiration?

Sådan bliver du husket

Når du vælger dine giveaways, bør du overveje festivalgæsternes behov. Sommerlige reklameartikler, toiletartikler og andre praktiske giveaways vil med garanti falde i god jord hos campingfestivalens fans. Solbriller, kasketter og T-shirts til at beskytte mod solen eller til at erstatte beskidt tøj er meget populære. Ingen festivalgæster siger med garanti nej til lightere, flaskeåbnere, lommetørklæder, (opladede) powerbanks, paraplyer, rengøringssprays eller vådservietter. Og seje bomuldstasker eller gymnastikposer i bomuld er ikke kun populære under festivalen. Invester i passende reklameartikler, og tiltræk festivalgæsternes opmærksomhed.

Stefan Hennings

About Stefan Hennings

Stefan aims to assist the Nordic customers with order status print file adjustments and developing the FLYERALARM blog in which the goal is to answer your questions regarding FLYERALARM products and the methods used in the modern printing environment.

Hinterlassen Sie einen Kommentar